Artikel top billede

Microsoft og Oracle overvejer at dele servere på grund af i GPU-mangel

Microsoft og Oracle overvejer at optimere eksisterende infrastruktur ved at dele AI-servere som følge af global GPU-mangel. Dette vil inkludere fiberforbindelser mellem deres datacentre.

Tech-giganterne Microsoft og Oracle har haft diskussioner om en særlig og unik aftale, som vil betyde, at de to selskaber skulle deles om AI-servere, hvis den ene part skulle blive presset på den computerkraft til cloud-kunder, der bruges til AI.

Her skulle den ene part så kunne leje serverkapacitet fra den anden. Det sker som følge af mangel på servere, der kan øre AI-teknologi.

Det skriver The Information.

Der er ifølge mediet ikke truffet en endelig beslutning om en aftale, men aftalen vil inkludere direkte fiberforbindelser mellem deres datacentre, til at dele GPU-serverkapacitet, lyder det.

De to tech-giganter annoncerede et partnerskab tilbage i 2019, som gjorde det muligt for deres kunder at køre opgaver på tværs af begge selskabers cloud-platforme.

Oracle overvejer også at udvikle AI-software internt, som selskabet vil sælge til cloud-kunder.

Ifølge Winbuzzer vil den foreslåede serverdelingsaftale potentielt markere begyndelsen på en ny, tilgang fra tech-giganterne til håndtering af sådanne kriser.

Microsoft samarbejder også med Advanced Micro Devices (AMD) for at øge sin tilstedeværelse i kunstig intelligens (AI)-processorer, skriver Bloomberg.