Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Den største handel i spilindustriens historie får grønt lys: EU godkender Microsofts køb af Activision

For 69 milliarder dollar - svarende til knap 468 milliarder kroner - får Microsoft nu godkendt opkøbet af Activision Blizzard.

Så skete det endelig.

Efter flere måneders forhandling - og en blokering fra de britiske konkurrencemyndigheder - giver EU nu grønt lys for, at Microsoft opkøber den amerikanske spilproducent Activision Blizzard.

Handlen løber op i 69 milliarder dollar - svarende til knap 468 milliarder kroner. Det skriver Reuters.

Godkendelsen af opkøbet kommer næsten tre uger efter, at den britiske konkurrencemyndighed blokerede for aftalen, som er den hidtil største inden for spilindustrien.

Den britiske blokering skete på grund af bekymringer om, at købet ville hæmme konkurrencen inden for cloud gaming.

Derudover har Sony udtrykt bekymring på grund af Activisions Blizzards mest populære spil, Call of Duty, da denne spilserie anses for at være så stor, at det kan påvirke konkurrencemarkedet, fordi Microsoft også ejer spilkonsollen Xbox.

Men nu får Microsoft altså endeligt grønt lys fra EU til at gennemføre handlen.

Ifølge Europa-Kommissionen har Microsoft tilbudt 10-årige gratis licensaftaler til europæiske forbrugere og cloud-spilstreamingtjenester for at streame Activisions pc- og konsolspil.

Microsoft har også indgået aftaler om at bringe Call of Duty til Nintendo og Valve Corp, der står bag Steam, der er verdens største platform for videospil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere