Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck)

Stor reportage: Kom med til kåringen af Årets CIO 2023

Årets CIO 2023: Den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er var på spil torsdag aften, da 100 deltagere var med til at kåre vinderen af Årets CIO 2023. Se billederne og få historien om de stærke kandiater og vinderen her.

Der var skruet godt op for forventningerne da Computerworld sammen med IDC og Dansk IT for 18. gang kårede Årets CIO 2023.

Selve kåringen fandt sted i BMW Experience Center i Lyngby nord for København.

Her skulle en stor gruppe danske it-ledere omgivet af luksuriøse biler både høre faglige oplæg, netværke og efter en middag forberedt af kokken Henrik Jyrk være med til kåringen af Årets CIO.

Årets CIO 2023 handler om ledelse og teknologi.

De fem nominerede var Susanne Schustin fra Blue Water Shipping, Malin Marker Persson fra AKA, Bjørn Borup fra Røde Kors, Claus Thomsen fra Lundbeck og Nicolas Skovmand fra Bestseller.

Traditionen tro afsløres vinderen først sidst på aftenen - og indtil da er det kun årets jury, der kender aftenens store hemmelighed.

Inden middagen var der oplæg om teknologikonkurrencen mellem stater, den teknologiske leders nye rolle, om organisationer og hjemarbejde samt om innovation.
HP's vicedirektør, Dave McQuarrie, havde lagt turen forbi Danmark i dagens anledning - og australieren imponerede salen med at indlede sin tale på norsk. Det var, sagde han med et grin, den sværeste del af præsentationen.

Selv om det faglige program fyldte godt, var der også plads til pauser og netværk. Midt i billedet ses Malin Marker Persson og Akademikernes A-kasse. Læs om hendes indsats her.

Kandidaterne til titlen som Årets CIO er dog dagens vigtigste omdrejningspunkt.

Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, havde derfor mulighed for at quizze dem på scenen.

Interviewet handler blandt andet om folk, om forandringer og om fremtiden.

Alle deltagerne i salen fik undervejs i debatten mulighed for at stemme live om hvilke emner, der skulle tages op.

Her var det især de mange historier om transformation samt de strategiske overvejelser om at bygge selv vs. at købe sig løsninger, som publikum ville høre mere om.

Ude ved bordene var der også gang i debatten. Blandt andet på baggrund af oplæg fra Nagarro, Dell og HP.

Under middagen var der tid til, at CIO i GN Store Nord, Ann Fogelgren, der vandt prisen som Årets CIO 2022, kunne dele sine reflektioner omkring rolle som CIO.

Ann Fogelgren fremhævede vigtigheden af prisen som Årets CIO - fordi den skaber rum for samtale om rollen og er et vigtigt forum for vidensdeling.

Før eller siden skal vinderen dog findes - og prisen uddeles.

Valget i år faldt på Susanne Schustin, der er CIO i Blue Water Shipping.

Juryen fremhævede i sin motivation især Susannes store arbejde med at omlægge både teknologi, arbejdsform og organisation på få år.

I juryens motivation står der blandet andet:

"Susanne Schustin ankom til et Blue Water Shipping midt i en kæmpe it-krise i 2020. Tilliden til it var lav og samtidig var Blue Water Shippings forretning vokset, men uden at de nødvendige stordriftsfordele var høstet.

Susanne Schustin siger selv at timingen var heldig. Men det er kun halvdelen af historien. For der skal mere end held til at lave den teknologiske og organisatoriske turn-around som Susanne har leveret siden september 2020."

Årets CIO-prisen uddeles i samarbejde mellem Computerworld, IDC og Dansk IT.

Bestyrelsesmedlem hos Dansk IT og direktør hos Quarterly Analytics, Line Ørskov (yderst tv), overrakte derfor årets pris og statue til Susanne Schustin.

Fra IDC er det Charlotte Thygesen Poulsen (th) der som juryformand har ledet processen med at finde Årets CIO sikkert i havn.

Juryen i år bestod også professor Jeppe Agger Nielsen, leder af Center for IT-Ledelse (CIM) på Aalborg Universitet, Annette Otte som topleder-repræsentant og CIO Ann Fogelgren der vandt prisen i 2022.

Den kan læse hele juryens begrundelse for valget af Susanne Schustin her:

”Susanne Schustin ankom til et Blue Water Shipping midt i en kæmpe it-krise i 2020. Tilliden til it var lav og samtidig var Blue Water Shippings forretning vokset, men uden at de nødvendige stordriftsfordele var høstet.

Susanne Schustin siger selv at timingen var heldig. Men det er kun halvdelen af historien. For der skal mere end held til at lave den teknologiske og organisatoriske turn-around som Susanne har leveret siden september 2020.

For på få år er it-landskabet blevet komplet gentænkt. Over 200 applikationer er lukket og yderlige 250 er blevet blevet rehostet, refactored eller replaced.

Samtidig er er selve den måde som it og forretning tænkes på blevet bygget op fra bunden af med moderne principper - alt sammen drevet frem af Susanne Schustin. Samtidig er den svære opgave med at tiltrække relevante it-medarbejdere til virksomheden lykkedes.

Til sammen har indsatsen givet fornyet fokus på forretningsprocesser, et fokus der blandt andet er afspejlet i bestyrelsens arbejde med teknologi. Et arbejde som Susanne Schustin er en del af.

Samtidig er den ny, smidigere, klogere og mere skalerbar teknologiske platform nu en vigtig del af Blue Water Shippings ambitiøse internationale vækstambitioner.

Det er rigtigt rigtigt langt at komme på tre år. Og det også bliver da også anerkendt hos både kollegaer og i ledelsen.

Det er derfor ikke for meget at sige at den omfattende teknologiske forandring og de muligheder som den giver er drevet frem af Susanne Schustin og hendes kæmpe kommunikationsmæssige og teknologiske værktøjskasse.

Derfor er Susanne Schustin Årets CIO 2023.”

Du kan læse mere om alle de nominerede og deres indsatser her: