Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck)

Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin vinder Årets CIO 2023

Årets CIO 2023: Susanne Schustin, CIO i Blue Water Shipping, vinder prisen som Årets CIO 2023 foran en perlerække af de bedste CIO’er i Danmark. Se hvorfor hun vinder titlen.

Årets CIO 2023: Susanne Schustin, CIO i Blue Water Shipping, er Danmarks bedste CIO.

Susanne Schustin har torsdag aften modtaget den prestigefyldte pris, som Computerworld, Dansk IT og IDC i år uddeler for 18. gang.

Det er sket til en højtidelighed på BMW Experience Center uden for København i underværelse af en række af de tungeste it-profiler herhjemme.

Med titlen løfter Susanne Schustin arven efter sidste års vinder, CIO i GN Store Nord Ann Fogelgren, der i år som jurymedlem har været med til at pege på netop Susanne Schustin som årets vinder.

Susanne Schustin var også nomineret i fjor, men blev her altså slået af Ann Fogelgren.

Susanne Schustin har været CIO i Blue Water Shipping siden efteråret 2020 og har inden da været blandt andet cloud-direktør i Deloitte, cloud-ekspert i Accenture og i en længere årrække været ansat i Microsoft.

Susanne Schustin har fortalt til Computerworld, at hun tiltrådte netop som Blue Water Shipping var blevet ramt af et cyberangreb, og at timingen måske var heldig.

For med cyberangrebet fulgte en stærk motivation i selskabet til at få gjort noget ved it-systemerne. Og så tog hun ellers fat.

”I hele genopbygningen slukkede vi for 200 services. Så havde 250 tilbage, som enten er blevet rehostet, refactored eller replaced,” har hun fortalt.

Meget få forundt

”Det er meget få forundt at få lov til at bygge al it fuldstændigt forfra i en etableret virksomhed. Jeg fik jo virkelig et mandat til at udføre en kæmpe forandring i BWS' it-system, og den forandringsvillighed, jeg er blevet mødt med, er et meget stort privilegie.” fortalte hun fornylig.

Det er netop håndteringen af denne store ombygning, der spiller en stor rolle for, at årets CIO-jury peger på netop Susanne Schustin som den bedste CIO herhjemme lige nu.

Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, fortæller på juryens vegne, at den ‘held,’ som Susanne Schustin selv fremhæver, kun er halvdelen af historien.

“For der skal mere end held til at gennemføre den teknologiske og organisatoriske turn-around, som Susanne Schustin har leveret siden september 2020,” siger han.

Komplet gentænkt

“For på få år er it-landskabet blevet komplet gentænkt. Samtidig er selve den måde, som it og forretning tænkes p, blevet bygget op fra bunden med moderne principper - alt sammen drevet frem af Susanne Schustin,” siger Lars Jacobsen.

Juryen bag Årets CIO 2023 fremhæver samtidig, at Blue Water Shipping er lykkes med den svære opgave med at tiltrække relevante it-medarbejdere til virksomheden.

Den nye platform er smidigere, klogere og mere skalerbar end den gamle og udgør nu en vigtig del af Blue Water Shippings internationale vækstplaner.

“Til sammen har indsatsen givet fornyet fokus på forretningsprocesser. Det er et fokus, der blandt andet er afspejlet i bestyrelsens arbejde med teknologi, som Susanne Schustin er en del af,” lyder det på vegne af juryen.

“Det er rigtigt langt at komme på tre år.”

De fem bedste

Susanne Schustin slår med udnævnelsen de fire øvrige top-CIO’er på målstregen. De fire kan dog bryste sig af, at de er blandt de fem bedste it-topchefer i landet lige nu og på mange måder er toneangivende for, hvordan den moderne CIO ser ud i dag.

De er Malin Marker Persson fra AKA, Bjørn Borup fra Røde Kors, Claus Thomsen fra Lundbeck og Nicolas Skovmand fra Bestseller.

Du kan læse om deres respektive store it-projekter ved at klikke her.

En turbulent tid

For os alle gælder det, at vi lever i en tid med store omvæltninger og turbulens.

Pandemi, geopolitisk uro, inflation, krig, AI, rekrutterings-udfordringer, politiske opgør med tech-giganterne, misinformation og meget andet, sagde Lars Jacobsen i sin tale på juryens vegne.

“Som CIO har man ansvaret ikke bare for sig selv og for sin afdeling, men for hele virksomhedens evne til at omstille sig. Den moderne CIO’s ansvar er ikke bare at være teknologisk enabler, men organisatorisk enabler, når organisationen skal reagere hurtigt på forretningsmæssige, teknologiske, samfundsmæssige eller politiske trends,” lød det.

Derfor er det afgørende, at en CIO ikke blot er en dygtig faglig leder, men en dygtig leder generelt, som kan sætte en “ambitiøs retning, motivere, lytte og ikke mindst være et ordentligt menneske med stor selvindsigt og evne til at fokusere på bæredygtig ledelse,” sagde han.

Læs interviews med alle de fem nominerede, der var med i opløbet, om deres store projekter: