Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apple arbejder på nye Airpods-funktioner - kan komme på kollisionskurs med danske giganter

I fremtiden kan Airpods muligvis blive udstyret med funktioner, der bringer selskabet i konkurrence med høreapparatetsproducenter. Dermed kan selskabet få en fod inden for på et marked, der omsætter for 10 milliarder dollar og har flere danske virksomheder som dominerende spillere.

Apple kan i fremtiden sende sine Airpods-høretelefoner på kollisionskurs med danske giganter.

For ifølge Bloombergs ugentlige Power On-nyhedsbrev arbejder Apple på en række funktioner til fremtidige AirPods, som betyder, at selskabet på længere sigt kan møve sig ind på markedet for høreapparater.

Et marked hvor danske virksomheder William Demant, GN Store Nord og Widex er nogle af de dominerende spillere på verdensmarkedet.

Helt konkret skriver Bloomberg, at Apple dog i første omgang arbejder på nye funktioner, hvor brugeren selv kan tage en høretest ved at lade deres AirPods afspille en række forskellige toner og lyde.

På den måde vil brugere selv kunne opdage problemer med hørelsen tidligere.

Men ifølge Bloomberg undersøger Apple også aktivt muligheder for at kunne markedsføre AirPods, som et mere regulært høreapparat. Et marked der ifølge mediet omsætter for mere end 10 milliarder dollar om året.

Har allerede høreapparats-funktioner

AirPods har dog allerede i dag en række tilgængeligheds funktioner, der kan hjælpe folk med dårlig hørelse, og Apple har også rekrutteret folk fra mere traditionelle høreapparatetsproducenter.

Eksempelivs lancerede Apple i 2021 funktionen Conversation boost og Live Listen - eller “forstærkning af tale” og Lyt Direkte - som funktionen hedder på dansk. Som navnene antyder det funktioner, der kan bidrage med at skærpe brugernes hørelse og gøre samtaler mere tydelige.

Derudover kan Bloomberg også meddele, at Apple eksperimenterer med at udstyre fremtidige AirPods med nye sensorer. Eksempelvis temperatur-sensorer, der i øregangen kan måle brugerens kropstemperatur mere præcist end de temperatursensorer, som sidder i de nyeste Apples Watches.

Temperatursensoren i Apple Watch bruges til at kunne hjælpe kvinder med at fastslå, hvor i deres cyklus de befinder sig, men med en mere præcis sensor i Airpods vil Apple også kunne fastslå om folk er ved at blive syge.