Tilfreds Riskær tiltalt for bedrageri

Efter personlig anmodning har Bagmandspoliet tiltalt Klaus Riskær Pedersen for bedrageri. Riskær er tilfreds med at blive tiltalt, fordi en retssag kan afslutte den flerårige efterforskning af ham, som har låst den formue, han har oparbejdet på Cybercity, mener han.

Finansmanden Klaus Riskær Pedersen meddeler, at Bagmandspolitiet har sigtet ham og en unavngiven medskyldig for bedrageri, skyldnersvig og underslæb i forbindelse med hans familiefond, Fonden af 1. december 1997.

Politiet mener, at der er blevet begået svindel for op mod 12 millioner kroner i forbindelse med salget af det Riskær-stiftede Cybercity.

Kræver 12 mio. kroner
Bagmandspolitiet kræver i anklageskriftet, som Riskær har udleveret til pressen, at der bliver konfiskeret 12 millioner kroner fra Klaus Riskær Pedersen.

Politiet ønsker desuden ham og hans medskyldige frakendt retten til at stifte eller styre selskaber, fonde og foreninger som enten direktør eller bestyrelsesmedlem.

Det sker, efter Klaus Riskær Pedersen i maj anmodede justitsminister Lene Espersen (K) om hurtigst muligt at få bragt ham for en domstol, så fire års efterforskning kunne blive afsluttet.

Sagen er nødvendig
Den omstridte finansmand udtrykker derfor tilfredshed med, at Bagmandspolitiet nu slæber ham for retten og peger på, at sagen er vigtig og nødvendig, selv om den giver dårlig omtale.

- Det er alene ved gennemførelsen af en straffesag, at der kan sikres en retslig vurdering af de bevæggrunde, som har været lagt til grund for at holde mig isoleret og på afstand af den betydelige formue, jeg har skabt i Cybercity, og som skulle være anvendt til nye projekter og tiltag, meddeler Klaus Riskær Pedersen.

Han er utilfreds med, at fonden nu i stedet har tabt to tredjedele af sin kapital i løbet af de få år, hvor den har været administreret af det offentlige.

Cybercity blev fornylig solgt til Telenor for 1,4 milliarder kroner. Salget fik omgående Klaus Riskær Pedersen til at kræve 50 millioner kroner af investeringsfonden Advent International, der har stået bag salget.

Riskær mener, at han og en gruppe ansatte blev snydt for beløbet, da en bonusordning blev annulleret.

Statsadvokaturen for særlig Økonomisk Kriminalitet, SØK, vil angiveligt gå efter at få Klaus Riskær Pedersen sat i fængsel. Riskær har allerede en betinget fængselsdom på to et halvt år fra november 2000 for mandatsvig, bedrageri og skyldnersvig. Den vil SØK nu forsøge at få udløst.

Klaus Riskær Pedersen har videregivet følgende til pressen. Han kalder det selv et "summarisk indhold af anklageskriftet."

Det tiltales for bedrageri eller medvirken hertil, underslæb eller alternativt mandatsvig og endeligt skyldnersvig.

Bedrageri.

Klaus Riskær Pedersen i ledtog med en anden anklaget foregav overfor omverdenen at, et i udlandet beliggende holdingselskab til en del af aktierne i Cybercity, var ejet af en medanklaget, mens de retteligt var ejet af Klaus Riskær Pedersen.

Gennem denne konstruktion :

- formåede de tiltalte bestyrelsen i Familefonden af 1 December 1997 (?Riskær-Fonden) til, at overdrage en nytegnet aktiepost i CyperCity på 2/3 af kapitalen i Maj 1998, efter at Fonden selv havde erhvervet hele anpartskapitalen i CyberCity i December 1997, og dette til en pris på DKK 750 000 ? svarende til Fondens egen købspris 4 måneder før ? hvorved Fonden udsattes for et betydeligt formuetab.

- de tiltalte forsøgte i perioden Maj til Juni 1999, at ovetale Familiefonden til at tilbagekøbe 2/3 af anpartskapitalen i CyberCity ApS for DKK 150 000, mod at de tiltale hver især opnåede visse ejerandele og en bonus, hvilken transaktion bestyrelsen i Fonden ikke ville medvirke til under henvisning til, at Klaus Riskær Pedersen ikke kunne tillægges en særlig bonus for sit arbejde, hvorved handelsbetingelserne ikke var opfyldt, og transaktionen ikke blev gennemført.

Bedrageriet begrundes med, at Klaus Riskær Pedersen overfor bestyrelsen ikke havde oplyst at der på tidspunktet var fremkommet overslag over værdien af CyberCity på 300-450 mio, men bestyrelsen alene havde kendskab fra pressen til en værdiansættelse på ca. 200 mio. Gennem den søgte bonus kunne Klaus Riskær Pedersen have opnået en mulig gevinst på 100 mio og en anden tiltalt en gevinst på ligeledes 100 mio.

- de tiltalte forsøgte i perioden herefter, at formå Fondens bestyrelse til, at gennemføre en ændring af Klaus Riskær Pedersens direktørkontrakt, således at en mulig fortjeneste på 80 mio skulle tilskrives en særlig livsforsikring med det formål at tillade frigivelse til Klaus Riskær Pedersens kreditorer, men på en sådan vis at en medtiltalt foregav at det var af særlig betydning for ham som ejer af holdingselskabet for 2/3 af anpartskapitalen i CyberCity, mens Klaus Riskær Pedersen var den egentlige ejer heraf, hvilket forhold ikke var oplyst til Fonden.

- de tiltalte forsøgte at formå Fonden til en kompensation på USD 4 mio, til selskaber retteligt ejet af Klaus Riskær Pedersen, efter at forhandlinger var afsluttet med Advent om køb af CyberCity ,og at man med dette krav søgte kompensation for en forværret stilling i det udenlandske holdingselskab i forhold til Fondens stilling.

- de tiltalte opretholdt den vildfarelse hos Fonden efter salget til Advent, at selskaber i udlandet var ejet af en medtiltalt, mens den rettelige ejer var Klaus Riskær Pedersen, hvorved man modtog betaling af en imellem en medtiltalt og Fondens bestyrelse forhandlet og aftalt salgskommision på 12 mio Kr.

Underslæb eller alternativt mandatsvig.

- at Klaus Riskær Pedersen til udgangen af 1998 modtog lån fra CyberCity på ca. 982 000 hvorved CyberCity led et tilsvarende tab, eller udsattes for risiko herfor,
- ALTERNATIVT at Klaus Riskær Pedersen misbrugte sin adgang til at handle med retsvirkning for selskabet mhp. at yde sig selv et lån på ca. 982.000
- at Klaus Riskær Pedersen til udgangen af 1999 modtog lån fra CyberCity på ca. 1 mio Kr hvorved CyberCity led et tilsvarende tab, eller udsattes for risiko herfor,
- ALTERNATIVT at Klaus Riskær Pedersen misbrugte sin adgang til at handle med retsvirkning for selskabet mhp. at yde sig selv et lån på ca. 1 mio Kr.

Skyldnersvig.

- at de tiltalte ved modtagelse af en salgskomision på ca. 12 mio Kr. modtog disse i selskaber der retteligt var ejet af Klaus Riskær Pedersen, hvilket forhold blev holdt skjult fra Klaus Riskær Pedersens kreditorer, ligesom Klaus Riskær Pedersen fortav denne omstændighed i en forklaring overfor sine kuratorer.

Anklageskriftet nedlægger samtidig påstand om konfiskation af ca. 12 mio Kr.

Anklageskriftet ønsker de tiltalte frakendt retten til at være stifter, direktør eller medlem af bestyrelsen i et selskab, forening eller en Fond.

Anklageskriftet tager forbehold for at der rejses visse erstatningskrav.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere