Artikel top billede

(Foto: Emil Nyeng)

EM i Cybersikkerhed: 340 cybertalenter fra hele verden var netop ankommet til Norge, da landet blev hacket

EM i Cybersikkerhed: Aftenen før 340 unge skal dyste om guldpokalen og æren som Europas største cybersikkerhedstalenter blev værtslandet for den internationale konkurrence hacket. Her er hele overblikket over de næste tre dages EM i cybersikkerhed i Norge.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se her hvordan en skøjtehal i Norge var stuvende fuld af etiske hackere da landet blev angrebet.
  • Læs alle detaljer om det forestående EM i Cybersikkerhed.
1.103
5:45 min
I løbet af mandagen er unge cyber-talenter fra 34 lande strømmet til den norske by Hamar, hvor der samme aften er åbningsceremoni for dette års EM i cybersikkerhed.

Mere end 400 landsholdsspillere og deres trænere har indfundet sig på tribunen i enden af den 250 meter lange skøjtehal, som ligger ved fjorden i den omtrent 29.000 indbygger store by.

Menneskemængden ser nærmest lille ud, som den er stuvet sammen i enden af bygningsværket, der har kapacitet til mere end 20.000 mennesker. Der bliver talt lystigt, og hallen er fuld af spænding og forventning.

Det er dagen inden, at et af årets største cyber challenges går i gang, og de mere end 300 unge har trænet intenst i uger og måneder op til konkurrencen.

Men kort før den første taler går på scenen rammer nyheden om, at flere norske virksomheder er blevet ramt af cyberangreb.

Til det norske medie Dagens Næringsliv oplyser Norges chef for den nationale sikkerhedsmyndighed, at landet netop nu står med "en yderst alvorlig situation i forhold til nuldagssårbarheder".

De ramte virksomheder er selskaber der "leverer samfundstjenester", og det oplyses, at der er fare for, at de ondsindede hackere har kontrol over dele af virksomhedernes digitale infrastruktur.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Socialdemokratiet vil give massiv offentlig støtte til europæiske AI-virksomheder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Interne mails afslører: Derfor besluttede Microsoft at investere milliarder i OpenAI i 2019

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Jakob Høholdt fratræder som CEO for Sentia: Indsætter ny topchef fra Aeven

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Åbner for en af Danmarks største it-konsulentaftaler til 2,3 milliarder kroner

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Netcompany har ansat 144 nye medarbejdere siden nytår: "Vi har fået travlt i Danmark," siger en godt tilfreds André Rogaczewski