Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: DjI)

Verdens største droneproducent i sigtekornet: Amerikanske lovgivere vil forbyde køb af kinesiske droner

Amerikanske lovgivere vil gøre det forbudt for den amerikanske regering at bruge skattekroner på at købe kinesiske droner. Et sådant forbud kan ramme verdens største drone-producent DJI.

Tech-stridighederne mellem USA og Kina fortsætter med endnu et forslag om forbud på teknologi.

Repræsentanternes Hus, der er den ene halvdel af USA's føderale lovgivende forsamling, Kongressen, ønsker nemlig at forbyde amerikanske regeringskøb af kinesiske droner som led i bestræbelser på at beskytte USA's nationale sikkerhed.

Det er Komitéen for Kina i Repræsentanternes Hus, der onsdag forventes at fremsætte et lovforslag, hvor dette forbud vil komme i stand.

Det skriver Financial Times.

Mike Gallagher, der den republikanske leder i førnævnte komité, og Raja Krishnamoorthi, den øverste demokrat i udvalget, vil præsentere det sikkerhedsdronelovsforslaget.

Kommer til at ramme verdens største drone-producent

Selvom der ikke nævnes specifikke virksomheder i lovforslaget, så retter forslaget sigtet mod DJI, der er verdens største producent af kommercielle droner, som har base i Kina.

DJI's droner bruges af alt fra lokale politimyndigheder til fotografer i USA. Også den kinesiske drone-producent Autel, der sidder på 7,8 procent af det amerikanske marked for kommercielle droner, ville blive ramt af et forbud.

DJI har modsat sig sådanne restriktioner og afvist, at deres produkter udgør en sikkerhedsrisiko.

Har forsøgt at indføre forbud før

Det er ikke første gang, amerikanske lovgivere har forsøgt at inkludere lignende sprog i lovgivningen på forsvarsområdet.

Tidligere forsøg på at forbyde kinesiske droner har dog ikke ført til vedtagelse af lovgivningen - især på grund af stort lobby-arbejde, lyder det.

Under Trump-administrationen satte det amerikanske handelsministerium DJI på en såkaldt "entity list", hvilket forhindrede salg af amerikansk teknologi til selskabet uden licens.

Biden-administrationen placerede senere DJI på en blacklist, der forhindrede det amerikanske finansministerium at investere i produkter fra selskabet grundet bekymringer om påstået støtte til overvågningen af muslimske uighurer i Xinjiang.

Den kinesiske ambassade sagde, at USA skulle "opgive koldkrigsmentaliteten og nulsumsspilkonceptet, stoppe med at generalisere begrebet national sikkerhed, holde op med at hype teorien om 'Kina-truslen' og stoppe sin uberettigede undertrykkelse af kinesiske virksomheder".