Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Justitsminister i åbent samråd om teknologi til ansigtsgenkendelse om få timer / Kommune får grønt lys af Datatilsynet til at udvikle og træne AI-løsning / Amazon vil levere gratis kurser i AI

Justitsminister i åbent samråd om teknologi til ansigtsgenkendelse. Kommune får grønt lys af Datatilsynet til at udvikle og træne AI-løsning. Amazon vil levere gratis kurser i AI. BEC flytter flere opgaver over til JN Data. Nordmand får pris for at fremme kvinder i tech.

Velkommen til morgen-briefingen fra Computerworld, som denne vindomsuste torsdag morgen er sammensat af Dan Jensen.

Justitsminister i åbent samråd om teknologi til ansigtsgenkendelse

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) skal om få timer i åbent samråd i Folketinget, og du kan følge med i hele snakken.

Til samrådet, der begynder klokken 11:30, skal Peter Hummelgaard redegøre for regeringens holdning til myndigheders brug af ansigtsgenkendelses-teknologi - inklusive brugen af kameraer i det offentlige rum.

Justitsministeren skal desuden fortælle om politiets brug af ansigtsgenkendelses-teknologi og redegøre for, om han vil inddrage resten af Folketinget i arbejdet om teknologien.

Det er digitaliserings-udvalget, der har kaldt ministeren i samrådet.

Du kan følge med i samrådet via dette link.

Kommune får grønt lys af Datatilsynet til at udvikle og træne AI-løsning

Københavns Kommune får af Datatilsynet grønt lys til at 'udvikle og gentræne’ en AI-løsning med egne historiske data.

Det sker efter, at kommunen har søgt tilsynet om lov til at udnytte sine data til at træne AI-løsningen, der skal anvendes som “beslutningsstøtte til sagsbehandlere i kommunens sundheds- og omsorgsforvaltning,” som det hedder.

Her skal den på baggrund af historiske data være med til at identificere og udvælge de borgere, der er i stand til at gennemføre træningsforløb og de borgere, der vil få gavn af et sådant forløb.

Ifølge Datatilsynet kan kommunen udvikle og gentræne en sådan løsning inden for lovens rammer. Men kommunen kan ikke drifte den inden for lovens rammer, lyder det fra tilsynet.

Du kan læse hele afgørelsen hos Datatilsynet her.

Amazon vil levere gratis kurser i AI

Amazon vil levere gratis kurser i AI til millioner af mennesker inden for de kommende par år.

Sådan lyder planen fra selskabet med dets nye undervisnings-program AI Ready.

“AI er den mest ‘transformative’ teknologi i vores generation. Skal vi udfolde det fulde potentiale og tackle verdens mest udfordrende problemer, er vi nødt til at gøre AI-uddannelse tilgængelig for alle med lyst til at lære,” lyder det fra Amazon.

På programmet er otte nye og gratis AI-kurser samt et nyt universitetsstipendie, som AWS står bag. Det hedder AWS Generative AI Scholarship.

Amazon åbner desuden nyt undervisnings-samarbejde med Code.org.

Du kan læse mere om AI Ready hos Amazon her.

BEC flytter flere opgaver over til JN Data

Den i Roskilde hjemmehørende finansielle it-virksomhed BEC udvider sit samarbejde om rå it-drift med JN data og flytter en række opgaver over til JN Data.

Fra nytår overtager JN Data blandt andet driftsopgaver i BEC’s mainframe–miljøer samt BEC’s ITMS-platforme, infrastruktur og identity management-løsninger.

BEC, der er medejer af JN Data, peger på, at man skiller sig af med disse opgaver, da selskabet vil fokusere på udvikling og integration af it-løsninger til de danske pengeinstituter.

“Samtidig vil vi styrke driften af vores kunders it-løsninger ved at give vores tætte partner JN Data endnu mere volumen til at optimere en bundsolid it-drift,” meddeler CEO i BEC, Jesper Nielsen.

Nordmand får pris for at fremme kvinder i it

Nordmanden Natasha Norsker, der læser Human-Centered Artificial Intelligence på DTU, har modtaget IDA’s ligestillingspris for sit arbejde med ‘aktivt at fremme ligestillingen inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag,’ som det hedder.

Prisen hedder ‘Agnes & Betzy,’ og Natasha Norsker har fået den samt 25.000 kroner overrakt af digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) og IDA’s formand, Laura Klitgaard.

Prisen er opkaldt efter Agnes Klingberg og Betzy Meyer, der i 1887 blev de to første kvindelige kemi-ingeniører.

Natasha Norsker fremmer ligestilling mellem kønnene ved at organisere netværks-events for kvinder, hedder det. Hun har desuden været med til at stifte ‘Woman in AI Denmark.’