Artikel top billede

(Foto: Nordic Female Founders/PR)

Digitaliseringsminister Mia Wagner sygemeldt efter ildebefindende

Den nye digitaliseringsminister Mia Wagner (V) er gået på sygeorlov efter at have fået et ildebefindende i sit hjem, oplyser Statsministeriet.

Danmarks nye digitaliseringsminister Mia Wagner (V) er sygemeldt efter, at hun har fået et alvorligt ildebefindende i sit hjem.

Det oplyser Statsministeriet.

“Hun har det efter omstændighederne godt. Nu er hun i gang med at blive grundigt udredt og er derfor sygemeldt indtil videre,” oplyser Statsministeriet.

Fik indsat pacemaker

Mia Wagner oplyser på sociale medie Instagram, at hun har en historie med hjerteproblemer og for fem år siden fik indsat en pacemaker efter, at hun i flere tilfælde oplevede at besvime.

“Først troede jeg, det var relateret til stress, men lægerne fandt ud af, at jeg havde hjerteproblemer. Derfor fik jeg en pacemaker, og jeg har ikke siden været sygemeldt på grund af hjertet. Noget tyder nu på, at kroppen ikke vil, og derfor bliver jeg nu undersøgt og er i gode hænder - både blandt de rette fagpersoner og omgivet af mine allernærmeste,” skriver hun på Instagram.

Mia Wagner oplyser desuden, at hun igen i torsdags besvimede foran flere familiemedlemmer.

Jeg er selv gået til opgaven med fuld styrke og stærk vilje. Men nogle gange trodser kroppen viljen. I løbet af onsdag aften fik jeg det desværre rigtig dårligt og måtte sygemelde mig med ultrakort varsel. Det viste sig at være klogt, for torsdag formiddag besvimede jeg i mit køkken foran min ene datter og begge mine søstre,” skriver hun.

Opgaver overdrages til økonomiminister

Hendes opgaver vil midlertidigt blive overdraget til økonomiminister Stephanie Lose, der således vil være fungerende digitaliserings- og ligestillingsminister

Sygemeldingen kommer knap en uge efter, at hun blev udpeget som digitaliserings- og ligestillingsminister, hvor hun afløste Marie Bjerre på posten.

Mia Wagner er uddannet jurist og tidligere administrerende direktør for internetvirksomhed Freeway, der er stiftet af hendes bror Morten Wagner. Freeway står blandt andet bag dating-siden Dating.dk.