Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Acer-CEO Jason Chen og selskabets europæiske præsident, Emmanuel Fromont (tv.) (Foto: Thomas Møgelbjerg)

I ørkenbyen Dubai møder vi Acer: Har lanceret en ny ”CO2-neutral” pc – men den er ikke CO2-neutral og bliver det nok aldrig

COP28, Dubai: Kan produktionen af it-udstyr nogensinde være bæredygtigt? Svaret fra Acers europæiske topchef, Emmanuel Fromont, er forfriskende ærligt.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Kan man nogensinde producere en bæredygtig PC?
  • ”Mange mennesker siger, det alt sammen bare er markedsføring."
752
4 min
Computerworld på Cop28, Dubai: Vi har hørt det meste før. Bæredygtige 2035-mål og løfter om Co2-neutralitet inden 2050. Det hele er ambitiøst, det hele er grønt, og så er det hele om mange mange år.

I den forstand er der egentligt ikke noget overraskende nyt under den bagende sol, der i disse dage brænder over verdens magthavere, som ironisk nok deltager i COP28 i verdenshistoriens varmeste år – 2023 – til klimatopmøde i Dubai.


Alverdens virksomheder er her også for at demonstrere, hvordan netop deres teknologi kan hjælpe til i klimakampen mod hurtigere grøn omstilling – og en af de virksomheder er Acer – en af verdens største producenter af pc'er.

I hvad der minder om et gentrificeret industrikvarter med kunstgallerier, kaffebarer og en enkelt motorcykelbutik, præsenterer Acers CEO, Jason Chen, sammen med blandt andre selskabets europæiske præsident, Emmanuel Fromont, Acers nyeste klimatiltag.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter