Artikel top billede

(Foto: Venstre/PR)

Mia Wagner scorer kassen: Med nyudnævnelse må Marie Bjerre vinke farvel til sit eftervederlag på 700.000 kroner

Selvom den fratrådte digitaliseringsminister Mia Wagner (V) modtager et pænt eftervederlag efter få dage på posten, så kan den tidligere og genindsatte Marie Bjerre (V) ikke modtage både eftervederlag og ministerløn.

Torsdag morgen var Marie Bjerre (V) til en kort audiens i Christian 9.s Palæ på Amalienborg hos Prinsesse Benedikte.

Her blev hun igen officielt genindsat som digitaliseringsminister, efter Mia Wagner (V) valgte at træde tilbage fra ministerposten af helbredsmæssige årsager efter små to uger på i ministerstolen.

Men mens fratrådte Mia Wagner (V) modtager seks måneders eftervederlag efter de få dage på posten, så må Marie Bjerre (V) 'nøjes' med sin ministerløn og vil ikke modtage eftervederlaget, hun ellers ville være berettiget til, efter hun blev erstattet af Wagner for to uger siden.

Det oplyser Medarbejder- og Kompetencestyrelsen til Computerworld.

Her fortæller styrelsen, at Marie Bjerre kun vil modtage sit ministervederlag.

Digitaliserings- og ligestillingsministeren har en årsløn på 1.374.720,79 kroner - svarende til 114.560 kroner om måneden.

Wagner modtager mere end 700.000 kroner for få dages arbejde

Mia Wagner (V) nåede kun at være minister fra 23. november til 7. december.

Det svarer til to uger - hvoraf hun reelt set var i ministeriet i seks af dagene, mens hun var sygemeldt de resterende dage efter hun fik et alvorligt ildebefindende og besvimede i sit hjem 30. november.

Alligevel er den nu forhenværende minister berettiget til eftervederlag svarende til seks måneders løn.

Det skyldes de regler, der er for eftervederlag, som er det beløb, alle ministre er berettiget til, når de træder tilbage.

Og det gælder uanset, om de har siddet på posten i én dag eller i et helt år.

Samtidig kan Wagner, der som minister havde en årlig ministerløn på 1.374.720,79, lægge et skattefrit omkostningstillæg på 70.844 kroner årligt oveni hatten, som hun modtager, fordi hun blev hevet ind som minister uden at være en del af Folketinget.

Det vil altså sige, at hun uden det skattefri omkostningstillæg får 114.560 kroner om måneden, og hvis tillægget lægges oven i, så modtager den nu forhenværende digitaliseringsminister altså 120.463 kroner om måneden i de kommende seks måneder.

Det giver i alt et eftervederlag på 722.782 kroner.