Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Ukraines militær hævder at have hacket det russiske skattevæsen

"Krigen med Rusland har mange dimensioner, og en af dem er i cyberspace."

Ukraines militære efterretningstjeneste meddeler at have udført et omfattende hackerangreb mod Ruslands svar på Skattestyrelsen.

Som følge af angrebet skulle styrelsens hoveddatabase og sikkerhedskopier være slettet.

Angrebet siges at have resulteret i et komplet kollaps af den russiske føderale skattetjenestes it og ført til et stort tab af skattedata herunder styrelsens hoveddatabase og sikkerhedskopier.

Centrale servere og 2.300 regionale servere i Rusland samt de områder i Ukraine, der er besat russere, er blevet inficeret med malware, og et russisk it-firma, der leverer datacentertjenester til den russiske skattemyndighed er også blevet hacket.

Det skriver Bleeping Computer.

Ifølge Ukraine førte hackerangrebet til en total sletning af konfigurationsfiler, der er afgørende for Ruslands skattesystems funktionalitet.

Ukraines efterretningstjeneste melder desuden, at det vil tage mindst en måned at få skattesystemet op at køre igen, mens en fuld genopretning ikke forventes at være mulig.

Påstandende fra den ukrainske regering er ikke uafhængigt bekræftet.

Hævnangreb

Det er under 48 timer siden, at Ukraine selv blev ramt af et hackerangreb fra Rusland.

Tirsdag blev Kyivstar, der er det største mobilselskab i Ukraine, ramt af et omfattende hackerangreb, som efterlod millioner af mennesker uden adgang til telefon og internet.

Det havde de alvorlige konsekvenser, at Kyivstars kunder ikke kan få adgang til mobiladvarsler om forstående missilangreb.

"Krigen med Rusland har mange dimensioner, og en af dem er i cyberspace," sagde CEO i Kyivstars, Oleksandr Komarov, i en video, som er blevet lagt på sociale medier.

Udover Kyivstar blev den ukrainske betalingløsningen Monostar også ramt af et angreb, hvilket blandt andet ramte billetsystemer til den offentlige transport, ligesom at folk har været forhindret i hæve penge.