Artikel top billede

(Foto: Activision Blizzard/PR)

Microsoft opkøbte spilgigant for knap 500 milliarder kroner: Nu er ledelsen blevet fyret

Bobby Kotick, CEO i Activision Blizzard i mere end 32 år, siger farvel og tak kort før nytår, hvilket kommer til at betyde store ændringer i toppen af spilgiganten, der skal integreres i Microsoft Gaming.

Efter mange tovtrækkerier og forhindringer kunne Microsoft i midten af oktober meddele, at selskabets gigant-opkøb af spilselskabet Activision Blizzard var gået igennem, efter man havde haft den store pengepung fremme og betalt 69 milliarder dollar - svarende til næsten 466 milliarder kroner - for at blive nye ejere.

Lidt mere end to månedere senere meddeles det nu, at Activision Blizzards topchef, Bobby Kotick, der har stået i spidsen som spilgigantens CEO i knap 33 år, træder tilbage fra 29. december i år.

Bobby Koticks farvel kommer til at betyde store ændringer i ledelsen hos Activision Blizzard.

Det fremgår af et internt memo fra CEO for Microsoft Gaming, Phil Spencer, skriver The Verge.

Eksempelvis vil man ikke finde en direkte afløser for Kotick. Det bliver i stedet Matt Booty, som vil overtage tøjlerne. Han blev allerede i oktober forfremmet hos Xbox til Microsofts game content and studios president, lyder det.

De resterende medarbejdere i Activision Blizzards ledelse vil derfor skulle referere til Matt Booty. De skal blandt andet være med til at gøre Activision Blizzard til en del af Microsoft Gaming, hvorefter de skal forlade deres job i marts 2024.

Scorer milliarder på salg og siger farvel efter mere end 32 år

Bobby Kotick har arbejdet for Activision Blizzard siden tidernes morgen, i det han havde første arbejdsdag som CEO i det daværende Activision som ung mand helt tilbage i 1991.

Han stod i 2008 i spidsen for selskabets fusion med franske Vivendi Games, hvilket skabte Activision Blizzard, ligesom han orkestrerede selskabets milliard-opkøb af spil-kæmpen King i 2015.

Med salget af sit livsværk står den nu 59-årige topchef til at kunne indkassere 375 millioner dollar. Det svarer til omkring 2,7 milliarder kroner, som er på vej ind på hans private bankkonti.

Pengene skyldes, at han ejer omkring fire millioner aktier i selskabet. Microsoft betaler 95 dollar per aktie.

De 2,7 milliarder kroner kommer i kølvandet på en del ballade for Bobby Kotick, hvis løn i 2021 blandt andet blev halveret. Det skete efter, at han modtog heftig kritik for hans høje løn.

For et halvt år siden bad han - efter faldende aktiekurs - bestyrelsen om at reducere hans løn til det laveste niveau, som californisk lov tillader, nemlig 62.500 dollar om året. Det svarer til omkring 37.000 kroner om måneden.

Activision Blizzard har desuden i de senere år været i vælten i forskellige sexisme-sager, hvor søgelyset har været rettet mod selskabets sexistiske kultur.