Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Ransomware-angreb mod it-leverandør giver problemer for svenske virksomheder og myndigheder

Ransomware-gruppen Akira menes at stå bag omfattende angreb mod finsk it-leverandør. Angrebet påvirkede flere svenske virksomheder og institutioner.

Et ransomware-angreb har ramt en af den finske it-leverandør Tietoevrys datacentre i Sverige, hvilket har haft indvirkning på tjenesterne for en række svenske myndigheder, virksomheder og institutioner.

Det oplyser Tietoevry selv i en meddelelse.

Angrebet blev opdaget i løbet af natten til lørdag mellem 19. og 20. januar, hvorefter selskabet straks isolerede den berørte platform.

Angrebet ramte et af selskabets svenske datacentre, men angrebet har ifølge Tietoevry ikke påvirket andre dele af virksomhedens infrastruktur.

"Vi beklager oprigtigt de problemer, dette ondsindede angreb medfører for vores kunder og alle, der er påvirket af dette. Vi har allokeret alle nødvendige ressourcer for at håndtere dette med fuld opmærksomhed. Vi er i aktiv dialog med vores direkte berørte kunder," lyder det fra Venke Bordal, Head of Market Sweden, Tietoevry Tech Services i en tidligere meddelelse fra selskabet.

Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvor lang tid det vil tage at genoprette de berørte systemer, lyder det videre i meddelelsen.

Angrebet har ramt en del af it-leverandørens cloud-tjenester og selskabets løn- og HR-system kaldet Primula.

Ifølge selskabet er det ransomware-gruppen Akira, der står bag angrebet.