Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den kompakte bærbare projektor laver et fint billede op til 100”. Den kan let tages med overalt, men kan dog ikke køre på batteri.

Test: Billig og enkel bærbar projektor uden dikkedarer er perfekt hjemmebio på budget

Den kan ikke prale med 4K-opløsning eller alverdens smarte features, til gengæld imponerer den nye Heyup Boxe Lite projektor med et fint billede og meget lav pris.

Heyup er ny på det danske marked, men deres Boxe Lite LCD bærbare projektor ligner til forveksling konkurrenterne.

Prispunktet er dog lavere og er da også baseret på en mere – i mangel af bedre ord – gammeldags teknologi. Men prisen er også rimelige 1.134 kroner.

Du må nemlig nøjes med LCD-panel i stedet for LED, fravælge batteridrift og nøjes med full HD-opløsning. Men i mange tilfælde er det også en mere end acceptabel løsning.

Simpel teknologi der virker

Der er en enkelthed over Heyup, som jeg egentlig godt kan lide. Den er ultra simpel, har få knapper og ditto features.

Selv fokus indstilling foregår med en mekanisk drejeknap i toppen, der flytter objektivet frem og tilbage. Det er oldschool – men ikke mindre en (lav)-teknologi, der fungerer. Så fint med mig.

Billedstørrelsen er fra 80 til 120 tommer, og det er også på gammeldags maner – flyt projektoren frem og tilbage til ønsket størrelse og juster fokus med knappen. Ikke så meget pjat, og tak for det.

Du må dog selv justere skæve vinkler med mere, da du ikke får automatisk tilpasning af keystone med mere.

Klar på to minutter

Men ud af boksen er det altså let at få billede på. Det er blot at tilslutte strøm og HDMI-kabel fra ekstern enhed, og du er kørende.

Vil du køre trådløst, kan du lave skærmdeling, Apple AirPlay og også Android er understøttet, så der er muligheder nok.

Via AirPlay oplevede jeg ingen problemer eller hakken undervejs. Alternativt kan der installeres app via Play Store, så du kan streame direkte.

En ekstra lille feature er billeder, der kan vises som pauseskærm, som man kender fra Apple TV.

Billedkvalitet med begrænsning

Du vil dog næppe lade pauseskærmen køre længe, da støjen fra den indbyggede blæser er lige i overkanten.

Der er tale om en lav rumlen, men en, der helt sikkert generer dig, der sidder tæt på projektoren.

Billedmæssigt er der god dybde og klarhed i farverne, så længe du ikke går meget over de 100 tommer. Den kan lave billede op til 120 tommer, men der bliver lys-intensiteten trods alt for lav.

Kontrastforholdet bibeholdes, men de 150 ansi-lumens giver trods alt begrænsninger. Du kan sagtens projicere på en hvid væg, men ikke mens solen står ind ad vinduet.

Du behøver dog ikke komplet mørke, for at få glæde af den gode kontrast i billedet.

Lydkvaliteten er fin uden at være prangende. Den kastes primært bagud, men kan bestemt bruges. Skal der ses film, vil en god tilsluttet højttaler dog løfte oplevelsen betragteligt.

God men ikke unik

Som projektor til sommerhuset eller ekstra værelset er den lille Heyup ret smart, når du tager prisen in mente.

Den fylder mindre end et A5 papir og vejer sølle 600 gram. Det er ultra lavt, men husk også, at den kun kører på lysnet og ikke har tung batteripakke.

Så der er helt klare begrænsninger, men prisen er også lav, og Heyup prøver ikke at være mere, end den lover.

Så på mange måder er den en gammeldags, men velfungerende bærbar projektor, til dig, der ikke ønsker betale boksen for det ekstra apparat, det altid vil være.

Alternativet kan også være en mindre LED-baseret projektor, der i de fleste tilfælde ikke kan give den helt samme biograflignende stemning.

Det efterlader Boxe Lite i et minefelt. Den er ikke enerådig på markedet, men giver fin valuta for pengene, hvorfor jeg lander på et tre-tal med pil opad.


Loading ikon