Artikel top billede

(Foto: Dominic Bayley/IDG)

Test: Denne mus giver en fantastisk all-around oplevelse

Keychron M3 mini 4K Metal Edition er en fremragende gamer-mus.

(Denne test af M3 mini 4K Metal Edition er foretaget af Dominic Bayley fra vores søstermedie PCWorld.)

Keychrons M3 mini 4K Metal Edition er den ultimative all-rounder gaming mus. Den er robust og stærk med et metalchassis, men stadig meget let. Den har også alle de tilslutningsmuligheder, du nogensinde kunne få brug for, og en lynhurtig 4K polling-hastighed, der holder dig konkurrencedygtig i de hurtigste spil.

Til 1.099 kroner har musen en højere pris end andre mus i Keychrons lineup. Men med robusthed, funktionalitet og stil i overflod, vil gamere af alle typer virkelig elske denne mus.

Design og kvalitet

Med en gennemhullet bagside dækket af et gitter af sammenlåsende geometriske former, kan Keychron M3 mini 4K Metal Edition prale af en futuristisk æstetik, der er unik og frisk.

Det skal dog bemærkes, at perforerede bagsider tiltrækker støv og spild, så hold din kaffekop væk fra musen.

M3 mini 4K Metal Edition har en symmetrisk højrehåndskonfiguration med to små tommelfingerknapper til venstre og to kompakte hovedklik.

Musehjulet omfatter yderligere tre klik, og på undersiden finder du en DPI-omskifter, pollinghastighedsknap og en knap til at skifte mellem Bluetooth-tilstand og Wi-Fi-tilstand.

Fine konturer på hver side af chassiset gør det nemt for musen at passe i hånden, hvilket giver meget kontrol, uanset hvilken retning man bevæger den i.

De bagerste sektioner af hvert af hovedklikkene er også perforerede, hvilket ikke er specielt behageligt for et klogreb, men det er behageligt nok til håndflade- eller fingerspidsgreb.

Hvis du foretrækker et klogreb, er alt ikke tabt; Keychron laver også en ikke-metal version af M3 mini 4K med en lukket top, så gå efter den, hvis et klogreb er din jam.

Testeren fra vores søstermedie var tilfreds med musens vægt, men dens størrelse passer kun lige til større hånd. Selvom den betegnes som 'mini', er den ikke lille – den er bare lidt mindre end nogle andre mus i fuld størrelse.

Dimensionerne måler 4,76 x 2,36 x 2,62 tommer i alt, så nogle spillere kan have et kvart tomme udhæng foran.

Chassiset er lavet af et letvægts magnesiummateriale, så M3 mini 4K Metal Edition er bemærkelsesværdigt stærkt.

Den gennemhullede skal tjener til at holde vægten på et minimum. Faktisk vejer den kun 2,25 ounce (64 gram). Det gjorde det velegnet til FPS-spil, og det var let på mit håndled og arm til lange spillesessioner.

Magnesiumlegering i musens chassis fik den sorte farve til at glitre som en stjerneklar nattehimmel under skarpt lys.

Tilslutningsmuligheder og batterilevetid

4K Metal Editions tilslutningsmuligheder giver en masse alsidighed til både spil og arbejde på farten. For at oprette forbindelse trådløst får du en 2,4 GHz trådløs modtager. Bluetooth forbinder via Bluetooth version 5.1.

Begge forbindelsestyper var hurtige for og leverede glat, uafbrudt gameplay. En 4K Wi-Fi-modtager giver mulighed for at indstille en maksimal polling-hastighed på op til 4.000 Hz, hvilket er fire gange hurtigere end nogle af de hurtigste esports-mus fra sidste år. Derfor var det godt at se, at det er inkluderet i købsprisen.

I æsken kommer Keychron M3 mini 4K Metal Edition også med et USB-C til USB-C kabel til en kablet forbindelse. Det er en paracord, så den har den hurtige snørebåndslignende følelse, der bare glider hen over dit bord.

Med hensyn til batterilevetiden har du mulighed for at indstille pollinghastigheden til 1K for den længst mulige levetid på op til 600 timer, eller 4K for en mere beskeden batterilevetid på cirka 40 timer.

Spilydelse

M3 mini 4K Metal Edition har en Pixart PAW 3395-sensor med en maksimal DPI-opløsning på 26.000 DPI og en maksimal hastighed på 650 tommer i sekundet.

Afrunding af disse imponerende statistikker er musens lynhurtige accelerationshastighed på 50 g, hvilket gør den usædvanlig hurtig væk fra mærket.

Man bemærker en masse konsistens i musens bevægelser - de føltes sprøde med et tydeligt fravær af hikke eller spring i bevægelsen.

Knapperne føles også meget gode. De er nogle af de blødeste, testeren har brugt.

Dette skyldes musens Huano 80M mikroswitches, der er vurderet til en levetid på 80 millioner klik.
Det er fedt, hvor praktisk det var at skifte DPI og pollinghastighed med de eksterne knapper.

Keychron har gjort dette endnu nemmere med nyttige RGB-indikatorlys, der viser dig, hvilken afstemningshastighed du har valgt, så man behøver aldrig at stoppe sit spil og gå ind i appen for at se, hvad man har skiftet til.

Tilhørende software

Keychron Engine er 4K Metal Editions medfølgende app. Softwaren er nem at bruge og giver en anstændig mængde tilpasningsmuligheder.

Du kan finjustere de sædvanlige mistænkte som DPI og pollinghastighed og tildele makrotastfunktioner, men der er også et par mere dybtgående indstillinger at ændre som f.eks. musens løfteafstand og sensorydelse.

Indstillingen "Sensor ydeevne" giver dig mulighed for at aktivere en af ​​de vigtigste fordele ved PAW 3395-sensoren, Motion Sync, som er, hvordan den synkroniserer musens sensorbevægelse til polling-hastighedsbegivenheder for en jævnere og mere præcis bevægelse.

Skal du købe Keycrhon M3 mini 4K Metal Edition?

Er man på udkig efter en mus, der er hurtig nok til at konkurrere med nogle af de bedste esports-mus, men som også har flere funktioner som Bluetooth, en DPI-omskifter og et meget stærkt metalhus, så er Keychron M3 mini 4K Metal Edition et godt valg.

Denne mus har næsten alt, hvad man har brug for i en gamingmus. PCWorlds tester kan også godt lide, at den er billigere end nogle premium-rivaler.

Så hvis du vil have en fantastisk mus og samtidig spare penge, er dette et sikkert valg.


Loading ikon