Comx runder 40.000 bredbåndskunder

Bolignet-leverandøren Comx vinder hastigt frem og har rundet 40.000 bredbåndskunder og 300 ansatte, mens der er plus på bundlinjen. Store tocifrede millioninvesteringer skal sætte skub i IP-telefoni og bredbånds-tv.

Kunderne fortsætter med at strømme til selskabet Comx, der satser på at levere tv, telefoni og internet via fiberforbindelser til store bolig- og grundejerforeninger.

Efter første halvdel af 2005 har selskabet ifølge administrerende direktør Dennis Rohde rundet 40.000 kunder.

Trods store investeringer i et landsdækkende fibernetværk og tekniske platforme til at styre tv og telefoni, blev det sidste år til et overskud på en halv million kroner. I år forventes et plus på 30 millioner kroner.

- Det er forretningen som helhed, der gør os så stærk, at vi selv installerer vores netværk. Vi har stort set ingen andre folk til at gøre noget for os, siger Dennis Rohde.

Opsplitning

Derfor har Comx også rundet 300 ansatte, hvor de fleste er i installations-afdelingen.

Netop vokseværket har fået Comx til at splitte selskabet op i fire dele i Networks, Installation, Fibre og Finans. Herover svæver så et Holding-selskab, som skal holde styr på trådene.

- Før i tiden havde vi en stor forretning, hvor hele pivtøjet var blandet sammen, og det gav uhensigtsmæssigheder, når vi handlede med andre teleselskaber, at vi var konkurrenter, fortæller Dennis Rohde.

Ifølge ham giver opsplitningen også den fordel, at de enkelte selskaber får et selvstændigt liv og kunder uden for Comx-koncernen.

Sælger til elselskaber

Eksempelvis sælger selskabet sin fiberplatform til mange elselskaber for et større tocifret millionbeløb årligt.

Det, mener Dennis Rohde, er med til at berettige selskabets millioninvesteringer i flere hundrede kilometer fiber.

- Det har været dyrt at etablere de her ting, men langsigtet er det en fordel ikke at skulle betale til alle mulige distributører, man har lejet fiber af, som Dansk Bredbånd gør. Vi har ikke noget lejet fiber mere, siger han.

Comx satser på såkaldt tripleplay, det vil sige både at levere internet, tv og telefoni over den samme forbindelse.

Derfor har selskabet netop investeret et større tocifret millionbeløb i udstyr til IP-telefoni fra Ericsson og tilsvarende i en teknisk platform til at nedtage tv-kanaler og sende dem videre som IP-data i enten MPEG-2 eller MPEG-4-format.

Retssag mod Viasat

På tv-området har Comx været i vælten for at sende en række tv-kanaler, heriblandt fra Viasat, til kunderne uden at have fået lov.

Retssagen mellem Viasat og Comx begynder om få uger, og samtidig har Comx indberettet Viasat for Konkurrencestyrelsen. Dennis Rohde er fortrøstningsfuld.

- Dem er jeg ikke så bange for, det skal vi nok få plads inden for de næste tre til fire måneder. Der er ingen tvivl om, at de bliver tvunget til at levere det her, mener han.

I alt fik Comx sidste år en omsætning på omkring 300 millioner kroner. Selskabet ejes af Dennis Rohde og Henrik Ottensten gennem deres holding-selskaber. Herudover har bestyrelsen en post på 10 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere