Artikel top billede

Den 30,4 millimeter lille skærm har meget klar og tydelig visning, så du lettere kan aflæse værdierne trods dimensionerne. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Dette basale træningsur vinder ingen designpris - men prisen er skarp og uret godt

Det syner ikke af meget på håndleddet, og der er langt til de store, flotte alternativer. Men målt alene på funktion håndterer Garmin Vivoactive 6 reelt alt det, langt de fleste af os har behov for i et smartwatch med fokus på træning.

Indrømmet, det booster ikke ligefrem mit testosteronniveau at spænde det lille træningsur om håndleddet. Den ultra-smalle rem får selv mine forholdsvis spinkle håndled til at se små ud.

Men efter små 14 dages test må jeg også indrømme, at det håndterer alle de træningsformer – og mange flere – som jeg bruger.

Samtidig er prisen 2.599 kroner, eller mindst 5.000 kroner mindre end dem, som min forfængelighed ville vælge – det vil sige modeller som Garmins Fenix 8 og Tactics 8.

Alt det basale – og lidt til

For ret beset klarer det alt, hvad jeg har brug for i et smartwatch og træningsur. Selv den trykfølsomme skærm reagerer kvikt og er let at aflæse.

Opløsningen er ikke ligefrem finkornet, men Garmin har i stedet lavet større symboler og tal, så de er lettere at læse. Minusset ved det er, at du ikke har så mange funktioner oppe på samme tid.

Men skærmen lyser godt op og er endda af AMOLED-typen.

Det betyder, at jeg scroller mere gennem de forskellige skærmvisninger under en træning, og at jeg ikke slår touchskærmen fra, som jeg normalt gør under aktivitet for ikke at ramme skiven og få en visning frem, jeg ikke skal bruge.

Dette skete da også flere gange under testen, når jeg trænede med Vivoactive, og jeg måtte have hånden på skærmen igen for at få den ønskede visning.

Men medmindre du er i gang med et hårdt interval med blodsmag i munden, er det ikke det store problem lige at tage fingeren på skærmen.

Det skal dog ikke undervurderes, at det kan blive et irritationsmoment for nogen, hvorfor skærmens størrelse og visning – eller mangel på samme – bør overvejes inden køb.

Kvik i praksis

Når du bruger uret til hverdag, vil du ikke mærke kæmpe forskel i funktionalitet, selvom prisen er en fjerdedel af topmodellerne.

Det reagerer hurtigt på skærmen under brug, og alle funktioner – puls med mere – kan du ikke mærke forskel på sammenlignet med topmodellerne.

Skærmen er som sagt skarp, og du skal scrolle lidt mere mellem visningerne, men ellers kan du træne, som du plejer.

Til musikafspilning, trådløse betalinger og tilslutning af ekstra udstyr som pulsbælte fungerer det lige så godt.

Du får også søvnrytme, energiniveau, pulsvariation (HRV-funktion) og endda iltmætning i blodet. Som med andre ure med disse funktioner skal de tages med et gran salt, men de kan være fine pejlemærker.

Det håndterer mere end 80 apps – herunder Garmin Coach, der, som navnet antyder, kan hjælpe med træning og motivation. Du kan ikke dykke med det – og hvem ville også det – men det kan godt bruges til svømmetræning.

Batteritiden er op til 11 dage – fem dage med skærmen tændt konstant. Jeg kunne bruge det i syv dage, med træning fire af dagene, før jeg skulle lade op.

Få vil savne manglerne

Nu er det ikke fordi, jeg mener, det spinkle ur er en fuldfed erstatning for de større ure.

Dels er der forfængeligheden: Det er simpelthen for lille til min smag.

Men mange yngre brugere vil (uanset køn) finde det ret fedt. Det er det, trenden dikterer pt., når du ser dig omkring i bybilledet.

Dernæst savner jeg de solide knapper, en stor rem og den mere afdæmpede, men alligevel letlæselige OLED-skærm, der ofte findes i større modeller.

Du skal også huske gode alternativer som Suuntos Race S, der fås til et par hundrede kroner mindre. Det er et større ur med god fokus på træning – men med knap så mange smartwatch-funktioner som Garmin.

Vivoactive 6 giver meget performance for pengene, men er også et spinkelt plastikur, der ærligt talt ligner noget, du kunne have vundet i et Kinderæg.

Det ændrer dog ikke ved, at dets performance er spot on til prisen – og derfor fortjener det en karakter over middel.


Loading ikon