Entusiaster genskaber dansk spilklassiker

Et par entusiastiske spiludviklere er i fuld gang med at skabe en moderne mobiludgave af spillet Kaptajn Kaper, der for mere end 20 år siden var blandt de første dansk-sprogede pc-spil. Den 65-årige skaber kalder det for en alle tiders idé.

Der er 37 års forskel mellem Peter Ole Frederiksen og Jonas Raagaard. Alligevel har de to it-danskere én ting til fælles, nemlig en forkærlighed for pc-spil.

Det gælder specielt spillet "Kaptajn Kaper i Kattegat", som i begyndelsen af 1980'erne blev skabt af den nu 65-årige Peter Ole Frederiksen og var et de første pc-spil på dansk.

Nu 20 år senere er 28-årige Jonas Raagaard sammen med en kollega i gang med at skabe en moderne mobil- og web-udgave af spillet, som mange tidlige pc-brugere med garanti vil huske.

Barndommens hygge

Jonas Raagaard arbejder til daglig som grafiker i firmaet ITE, der står bag Hugo-spillene, og for ham handler det nye hobby-projekt om at genskabe barndommens hygge.

- Jeg sad og snakkede med en af mine kollegaer, og vi tænkte: Hvad blev der egentlig af ham, der lavede Kaptajn Kaper? Vi opstøvede ham og fik den skøre ide at lave en MMO-udgave af Kaptajn Kaper, fortæller Jonas Raagaard.

Øverst det originale spil, nederst en tidlig udgave af det nye mobilspil
MMO (Massively Multiplayer Online) betyder et onlinespil med masser af samtidige spillere.

Den ide er nu droppet, og i stedet er Jonas Raagaard sammen med kollegaen Tommy Andersen, der er programmør, 80 procent henne i udviklingen af spillet på en Java-platform, som kan køre på mobiltelefoner.

Begejstring

Hos spillets originale skaber møder det nye projekt stor begejstring.

Efter 33 års tro tjeneste hos IBM i Danmark er 65-årige Peter Ole Frederiksen, der også går under navnet POF, i dag selvstændig konsulent med fokus på ledelse inden for it.

Ideen til spillet fik han, da han var ansat hos IBM, som sendte den første pc på markedet i begyndelsen af 1980'erne.

- Jeg skulle lære pc'en at kende, og jeg tænkte, at det skulle være noget med grafik, så jeg var tvunget til at komme ud i kanterne. Jeg begyndte at skrive det spil og tænkte, at jeg lige så godt kunne gøre det færdigt, fortæller Peter Ole Frederiksen.

Intet marked for spil

Han forsøgte forgæves at få IBM til at bruge spillet, men her var han allerede stødt ind i en mur nogle år tidligere.

Han havde sendt et officielt forslag til ledelsen hos it-giganten om at gå ind i spilindustrien. Men hos IBM mente man ikke, at der var et kommercielt marked for spil.

I stedet blev spillet givet til it-firmaet Danadata, hvorfra det spredte sig som en steppebrand til danske pc-ejere.

Peter Ole Frederiksen kan ikke huske præcist, hvornår den endelige udgave af spillet var klar. Spillet kan i dag hentes fra hans hjemmeside, men den danske kildekode er væk, fordi den blev pakket med et program, som ikke længere findes.

Hos de nye bagmænd er planen at sælge den moderne udgave af spillet til mobiltelefoner, mens en gratis udgave vil være tilgængelig via en webbrowser.

Relevante link

Hent det originale spil på Kaptajn Kapers hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere