Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Danskerne bruger Skype mest i verden

Mere end en ud af 20 danskere bruger telefonitjenesten Skype, og det er i særklasse i verden, viser ny rapport fra OECD. Ifølge den kan danskerne spare 90 procent på opkald til udlandet ved at droppe fastnettelefonen til fordel for Skype.

Om det skyldes de danske telefonpriser eller den store udbredelse af internettet er usikkert.

Men det er i hvert fald sikkert, at danskerne er det folkefærd i verden, som suverænt mest benytter sig af telefonitjenesten Skype til at ringe via internettet.

Det viser rapporten "Communications Outlook 2005" fra OECD.

Mere end hver tyvende dansker bruger Skype, og det er kun i Israel og Taiwan, at man nærmer sig de danske tal. I Sverige er det ifølge OECD-rapporten mindre end en ud af 50, der bruger Skype.

Tallene stammer fra 2004 og må derfor ventes at være højere nu.

Dansk islæt

Teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan kalder tallene for meget interessante, selvom han ikke umiddelbart kan forklare dem.

- Bortset fra rene tilfældigheder tror jeg rent faktisk, at vi godt kan lide, at vi selv gør noget, og at der er et dansk islæt i Skype. Men der er ikke nogen teknologisk eller netværksmæssig objektiv forklaring på tallene. Jeg kan i hvert fald ikke lige få øje på den, siger han.

Rapporten sætter fokus på den voksende udbredelse af IP-telefoni og konkluderer, at det ikke bare er en trussel for det traditionelle fastnet, men også for mobiltelefoner.

OECD har i den massive rapport på 327 sider fokuseret på besparelserne ved at bruge Skype, der blandt andet er skabt af danske Janus Friis.

Med Skype kan man ringe gratis over nettet, men med tjenesterne Skypein og Skypeout kan man også ringe til og modtage opkald fra det traditionelle telefonnet.

Ifølge OECD er der i Danmark 26 procent at spare på telefonregningen på indlandsopkald ved at droppe sin normale fastnettelefon til fordel for Skype.

På opkald til udlandet er besparelsen helt oppe på næsten 90 procent.

Dyrere end bredbåndstelefoni

Ifølge Torben Rune er Skype dog først og fremmest populær, når det handler om gratis opkald over nettet. Programmet er blandt de mest hentede fra nettet nogensinde.

- Hvis man bryder ud af Skype-skyen, så er man i samme situation som alle andre udbydere. Så kommer man ind i det takst-regime, der gælder der, og så er der ikke så meget at hente, siger Torben Rune.

Skype er da på indlandsopkald også dyrere end de fleste danske selskaber, der tilbyder bredbåndstelefoni.

OECD-rapporten konkluderer, at IP-telefoni på længere sigt er en trussel for mobiltelefoni, men Torben Rune har umiddelbart svært ved at se den store trussel.

- Der findes Skype-versioner til PDA'er, men det er efter min bedste overbevisning ikke et robust alternativ til en mobiltelefonen. Der har mobiltelefonen selv i den mest primitive udgave nogle funktioner, som bliver svært at dække med en IP-telefon, nemlig dækning over hele landet, siger han.

IT- og Telestyrelsen har tidligere spået, at næsten en million danskere vil benytte sig af IP-telefoni i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere