Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Ny konkurrence-klage over KMD

Software-virksomheden Tabulex opfordrer Konkurrencestyrelsen til at skride ind over for KMD's adfærd på det kommunale it-marked. Direktøren for Tabulex mener, at KMD med en ublu prissætning forsøger at presse den mindre konkurrent ud.

Jyllinge-firmaet Tabulex har bedt Konkurrencestyrelsen om at undersøge it-giganten KMD's adfærd på det kommunale marked for software til skoler.

- Vi er fra flere kommuner blevet gjort opmærksom på, at KMD pludselig har hævet prisen voldsomt for at modtage data fra Tabulex-systemer i KMD-systemer, siger administrerende direktør Lars Fredsted, Tabulex.

Det fik fredag Lars Fredsted til at sende et brev til Konkurrencestyrelsen med en opfordring om at undersøge, om der er grundlag for at skride ind over for KMD.

Tabulex leverer software-løsninger til skoler og er blandt andet på markedet med en løsning til administration af lærernes arbejdstid og indberetning af løn.

Løsningen benyttes af en række kommuner og konkurrerer blandt andet med et produkt fra KMD.

Presses ud

Ifølge Lars Fredsted har KMD nu hævet den samlede pris for at benytte en ekstern snitflade, der er nødvendig for at sende data fra Tabulex-systemet til KMD's lønsystem.

- Hvor det tidligere kostede et mindre årligt gebyr på cirka 3.500 kroner har vi fra flere kommuner hørt, at KMD nu endvidere kræver en helt grotesk høj pris på en krone per indbygger om året for at kommunerne kan benytte den nødvendige snitflade, siger Lars Fredsted.

Det betyder ifølge Lars Fredsted, at det i forhold til de tidligere priser nu vil koste en kommune som eksempelvis Middelfart 1.000 procent mere at benytte den nødvendige snitflade, hvis kommunen vælger Tabulex.

"Formålet kan ene og alene være at øge kommunernes omkostninger ved at skifte til og bruge Tabulex-systemer (?) idet en tilsvarende driftsafgift ikke afkræves de kommuner, som benytter systemer fra KMD," skriver Lars Fredsted i brevet til Konkurrencestyrelsen.

Computerworld bringer senere mandag KMD's kommentar til kritikken.

Flere klagepunkter

Udover den pludselige prisstigning på benyttelse af KMD's snitflade, fremfører Lars Fredsted endnu et kritikpunkt.

I brevet til Konkurrencestyrelsen hævder han, at KMD på skoleområdet i øjeblikket giver kommuner det indtryk, at kommunerne i forbindelse med kommunalreformen ikke kan opsige kontrakter før 1. januar 2007 på trods af almindelige opsigelsesfrister på seks måneder.

Det kritikpunkt afvises umiddelbart af KMD, der oplyser, at selskabet overholder de aftalte opsigelsesfrister.

Tabulex har tidligere meldt KMD til Konkurrencestyrelsen. For cirka et år siden rettede virksomheden henvendelse til styrelsen i forbindelse med sammenlægningen af fem bornholmske kommuner.

Her mente Tabulex, at KMD under fusionen forsøgte at tvinge skolerne til at droppe Tabulex til fordel for KMD.

Lars Fredsted frygter, at KMD nu forsøger noget tilsvarende i andre af landets kommuner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere