Nokia lancerer Wi-Fi-telefoner til erhvervslivet

Verdens største mobilproducent, Nokia, lancerer nu tre nye mobiltelefoner, der både understøtter 3G og Wi-Fi. Virksomheder kan koble de nye telefoner direkte til telefonsystemer fra Cisco eller Avaya gennem trådløse lokalnet.

Tre nye mobiltelefoner fra Nokia skal gøre det lettere for virksomheder at sende sine medarbejdere på farten.

De tre nye modeller - E60, E61 og E70 - understøtter blandt andet 3G og trådløse lokalnet, også kaldet Wi-Fi eller WLAN.

Dermed bliver det muligt for virksomheder at koble mobiltelefonerne direkte på telefonsystemer fra producenterne Cisco og Avaya gennem trådløse lokalnet eller mobilnetværk.

Medarbejderne får på den måde adgang til funktioner kendt fra fastnettet som interne firecifrede telefonnumre.

Hos Nokia bekræfter Trude Gajland, der er ansvarlig for salget af mobiltelefoner til større erhvervskunder, at det finske selskab med E-serien skærper kampen med leverandørerne af traditionelle fastnettelefoner.

- Det er et ønske fra kunderne at have en terminal, som de kan have både internt og når de forlader kontoret, siger hun.

Ifølge hende udgør den nye serie de første mobiltelefoner fra Nokia, som direkte understøtter eksisterende omstillingsanlæg, også kaldet PBX'er, uden tredjeparts applikationer.

Dermed kan man bruge IP-telefoni, hvis man er inden for virksomhedens trådløse lokalnetværk, WLAN.

- Der er mulighed for VOIP med WLAN, og når der ikke findes WLAN, kan man bruge GSM eller 3G-nettet. Det gør det vældigt enkelt for kunderne, siger Trude Gajland.

Telefonerne understøtter samtidig en række produkter, der gør det muligt at læse e-mails på farten, heriblandt Blackberry Connect, Nokia Business Center og Visto Mobile.

Nokia forventer de tre nye modeller på markedet i første kvartal 2006.

De er alle baseret på mobil-styresystemet Series 60, der igen er baseret på styresystemet Symbian.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.