Nokia lancerer Wi-Fi-telefoner til erhvervslivet

Verdens største mobilproducent, Nokia, lancerer nu tre nye mobiltelefoner, der både understøtter 3G og Wi-Fi. Virksomheder kan koble de nye telefoner direkte til telefonsystemer fra Cisco eller Avaya gennem trådløse lokalnet.

Tre nye mobiltelefoner fra Nokia skal gøre det lettere for virksomheder at sende sine medarbejdere på farten.

De tre nye modeller - E60, E61 og E70 - understøtter blandt andet 3G og trådløse lokalnet, også kaldet Wi-Fi eller WLAN.

Dermed bliver det muligt for virksomheder at koble mobiltelefonerne direkte på telefonsystemer fra producenterne Cisco og Avaya gennem trådløse lokalnet eller mobilnetværk.

Medarbejderne får på den måde adgang til funktioner kendt fra fastnettet som interne firecifrede telefonnumre.

Hos Nokia bekræfter Trude Gajland, der er ansvarlig for salget af mobiltelefoner til større erhvervskunder, at det finske selskab med E-serien skærper kampen med leverandørerne af traditionelle fastnettelefoner.

- Det er et ønske fra kunderne at have en terminal, som de kan have både internt og når de forlader kontoret, siger hun.

Ifølge hende udgør den nye serie de første mobiltelefoner fra Nokia, som direkte understøtter eksisterende omstillingsanlæg, også kaldet PBX'er, uden tredjeparts applikationer.

Dermed kan man bruge IP-telefoni, hvis man er inden for virksomhedens trådløse lokalnetværk, WLAN.

- Der er mulighed for VOIP med WLAN, og når der ikke findes WLAN, kan man bruge GSM eller 3G-nettet. Det gør det vældigt enkelt for kunderne, siger Trude Gajland.

Telefonerne understøtter samtidig en række produkter, der gør det muligt at læse e-mails på farten, heriblandt Blackberry Connect, Nokia Business Center og Visto Mobile.

Nokia forventer de tre nye modeller på markedet i første kvartal 2006.

De er alle baseret på mobil-styresystemet Series 60, der igen er baseret på styresystemet Symbian.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Du slipper ikke … digitaliseringen rammer også dig og din virksomhed. Men gå ikke i panik, for de fundamentale færdigheder er (næsten) de samme som altid
Hvordan slipper industrivirksomheder i alle størrelser igennem det minefelt af markedskræfter, stadig mere krævende digitale kunder, konkurrencepres og digitale forventninger? Nøglen er at begynde med det fundamentale. Mennesker, smidige processer, digitalt lederskab og tilfredse kunder. Læs dette whitepaper fra Columbus med bidrag fra eksperter og få indsigt i relevant benchmarking. 24 sider på engelsk.