Nokia lancerer Wi-Fi-telefoner til erhvervslivet

Verdens største mobilproducent, Nokia, lancerer nu tre nye mobiltelefoner, der både understøtter 3G og Wi-Fi. Virksomheder kan koble de nye telefoner direkte til telefonsystemer fra Cisco eller Avaya gennem trådløse lokalnet.

Tre nye mobiltelefoner fra Nokia skal gøre det lettere for virksomheder at sende sine medarbejdere på farten.

De tre nye modeller - E60, E61 og E70 - understøtter blandt andet 3G og trådløse lokalnet, også kaldet Wi-Fi eller WLAN.

Dermed bliver det muligt for virksomheder at koble mobiltelefonerne direkte på telefonsystemer fra producenterne Cisco og Avaya gennem trådløse lokalnet eller mobilnetværk.

Medarbejderne får på den måde adgang til funktioner kendt fra fastnettet som interne firecifrede telefonnumre.

Hos Nokia bekræfter Trude Gajland, der er ansvarlig for salget af mobiltelefoner til større erhvervskunder, at det finske selskab med E-serien skærper kampen med leverandørerne af traditionelle fastnettelefoner.

- Det er et ønske fra kunderne at have en terminal, som de kan have både internt og når de forlader kontoret, siger hun.

Ifølge hende udgør den nye serie de første mobiltelefoner fra Nokia, som direkte understøtter eksisterende omstillingsanlæg, også kaldet PBX'er, uden tredjeparts applikationer.

Dermed kan man bruge IP-telefoni, hvis man er inden for virksomhedens trådløse lokalnetværk, WLAN.

- Der er mulighed for VOIP med WLAN, og når der ikke findes WLAN, kan man bruge GSM eller 3G-nettet. Det gør det vældigt enkelt for kunderne, siger Trude Gajland.

Telefonerne understøtter samtidig en række produkter, der gør det muligt at læse e-mails på farten, heriblandt Blackberry Connect, Nokia Business Center og Visto Mobile.

Nokia forventer de tre nye modeller på markedet i første kvartal 2006.

De er alle baseret på mobil-styresystemet Series 60, der igen er baseret på styresystemet Symbian.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Dansk it-firma har kæmpe udfordring - skal ansætte 80 medarbejdere på et år: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"
Interview: Peakon skal i løbet af et år gå fra at være i underkanten af 100 medarbejdere til op imod 180 ansatte fordelt på tre forskellige kontinenter. Selskabet vil hyre "fra den øverste hylde" men er ikke lønførende og skal primært rekruttere fra en branche, der mangler arbejdskraft: "Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe udfordring, at skulle hyre så mange folk," siger direktør Kasper Hulthin.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.