Nokia lancerer Wi-Fi-telefoner til erhvervslivet

Verdens største mobilproducent, Nokia, lancerer nu tre nye mobiltelefoner, der både understøtter 3G og Wi-Fi. Virksomheder kan koble de nye telefoner direkte til telefonsystemer fra Cisco eller Avaya gennem trådløse lokalnet.

Tre nye mobiltelefoner fra Nokia skal gøre det lettere for virksomheder at sende sine medarbejdere på farten.

De tre nye modeller - E60, E61 og E70 - understøtter blandt andet 3G og trådløse lokalnet, også kaldet Wi-Fi eller WLAN.

Dermed bliver det muligt for virksomheder at koble mobiltelefonerne direkte på telefonsystemer fra producenterne Cisco og Avaya gennem trådløse lokalnet eller mobilnetværk.

Medarbejderne får på den måde adgang til funktioner kendt fra fastnettet som interne firecifrede telefonnumre.

Hos Nokia bekræfter Trude Gajland, der er ansvarlig for salget af mobiltelefoner til større erhvervskunder, at det finske selskab med E-serien skærper kampen med leverandørerne af traditionelle fastnettelefoner.

- Det er et ønske fra kunderne at have en terminal, som de kan have både internt og når de forlader kontoret, siger hun.

Ifølge hende udgør den nye serie de første mobiltelefoner fra Nokia, som direkte understøtter eksisterende omstillingsanlæg, også kaldet PBX'er, uden tredjeparts applikationer.

Dermed kan man bruge IP-telefoni, hvis man er inden for virksomhedens trådløse lokalnetværk, WLAN.

- Der er mulighed for VOIP med WLAN, og når der ikke findes WLAN, kan man bruge GSM eller 3G-nettet. Det gør det vældigt enkelt for kunderne, siger Trude Gajland.

Telefonerne understøtter samtidig en række produkter, der gør det muligt at læse e-mails på farten, heriblandt Blackberry Connect, Nokia Business Center og Visto Mobile.

Nokia forventer de tre nye modeller på markedet i første kvartal 2006.

De er alle baseret på mobil-styresystemet Series 60, der igen er baseret på styresystemet Symbian.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Sådan kan moderne virksomheder bruge BI og Excel til bedre forecasting og styrket bundlinje

På dette event får du en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence) uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

07. november 2018 | Læs mere


Premium
Simcorps kerneprodukt skal transformeres til cloud as a service på fire år: "Vi skifter motorerne ud, mens vi flyver"
Oracle Open World, San Francisco: Simcorps kernesystem Simcorp Dimension skal transformeres til et cloudbaseret as a service concept på fire år, men selskabet har endnu ikke valgt en cloud-leverandør. Se selskabets muligheder her.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Stor undersøgelse: Mange SMB virksomheder er langt fra at realisere deres potentiale, i forhold til digital transformation
35% af de adspurgte medarbejdere fra små- og mellemstore virksomheder mener, at deres virksomhed vil falde bagud inden for fem år, hvis de ikke investerer i ny teknologi. En undersøgelse blandt 3.600 medarbejdere i 23 lande viser, at selvom medarbejderne er åbne for og interesserede i den digitale arbejdsplads, så mener mange ikke, at de er klædt godt nok på til at drage de fulde fordele af de nye værktøjer og muligheder. Download rapporten for at blive klogere på nogle af fordelene og processerne omkring den digitale arbejdsplads.