Telemilliardær giver WiMAX til private danskere

Under navnet Clearwire begynder Danske Telecom snart salget af trådløst bredbånd i Danmark i samarbejde med den amerikanske telemilliardær Craig McCaw. WiMAX-dækningen er klar i København, Århus og Odense.

Kampen om at tilbyde danskerne trådløst bredbånd spidser snart til, når den amerikanske telemilliardær Craig McCaw igennem selskabet Clearwire vil sælge WiMAX til de danske privatbrugere.

Clearwire har købt cirka en tredjedel af it-selskabet Danske Telecom, og det bliver derfor Danske Telecom, der i Danmark skal stå for at overbevise danskerne om, at de skal investere i en WiMAX-boks frem for en ADSL-forbindelse.

Det var ellers netop Danske Telecom, der blev snydt, da Clearwire i 2004 fik en landsdækkende licens til det frekvensbånd, WiMAX kører på.

WiMAX-boksen fra Clearwire kommer til at koste 999 kroner, og efterfølgende betaler man så et fast månedligt beløb for en forbindelse med en hastighed på to megabit i sekundet.

Boksen kan tages med overalt, hvor der er dækning, og sættes til pc'en med et traditionelt netværkskabel. Udviklingen er endnu ikke nået til, at man kan få et kort til at sætte i den bærbare pc.

- Prismæssigt kommer det til at koste det samme som ADSL. Forskellen er, at i vores tilfælde er der ingen andre omkostninger til telefon eller installation, siger Peter Jerry Sørensen, der er administrerende direktør for Danske Telecom.

Internationalt netværk

Selskabet har etableret WiMAX-dækning i København, Århus og Odense og er allerede begyndt at sælge af boksene til privatkunder, som henvender sig.

- Vi tror simpelthen så meget på det her produkt, at vi har turdet gå ind i byer, hvor der er rigelig af kobber og fiber, siger Peter Jerry Sørensen.

Han har store forventninger til samarbejdet med Clearwire, som allerede tilbyder WiMAX i flere andre lande. Hertil kommer, at Clearwire sammen med Intel ejer hardwareproducenten Nextnet, som Danske Telecom benytter.

- Vi får et internationalt netværk af Clearwire-selskaber i Europa, og der får vi en masse international erfaring. Vi får også Craig McCaws pioner-ånd og hans kapital, siger Peter Jerry Sørensen.

Når selskabet i løbet af kort tid går kommercielt i luften, vil der efterfølgende løbende blive tilføjet flere danske byer til WiMAX-landkortet.

Danske Telecom vil fortsat under eget navn sælge trådløse bredbåndsforbindelser via WiMAX og teknologien FWA til de mere traditionelle kunder i form af større erhvervsvirksomheder og kommuner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere