Sony-kopisikring bruger bagdørs-metoder

Pladseselskabet Sony BMG's kopisikring af en række nye cd'er ligner de såkaldte rootkits, som spyware-programmører bruger til at skjule deres spionprogrammer. Rootkit-metoden skal gøre det svært at fjerne kopisikringen.

Den kopisikring, som Sonys pladeselskab Sony BMG er begyndt at benytte på visse udgivelser, opfører sig ifølge flere sikkerhedseksperter til forveksling som de skjulte spionprogrammer kaldet rootkits.

Et rootkit er et stykke software, som skjuler sig dybt inde i systemet og ikke kan ses af hverken brugeren eller almindelige antivirusprogrammer.

Kopisikring gemmer sig

Det samme gør sig gældende for Sonys kopisikring, hvor brugeren skal installere særlig software for at afspille en cd på en Windows-pc.

Softwaren skjuler sig imidlertid på samme måde som et rootkit, og det kan give problemer for brugerne, skriver programmøren Mark Russinovich i sin analyse af softwaren på sin weblog.

Kopisikringen er udviklet til at være vanskelig at omgå for at forhindre piratkopiering.

Det betyder samtidig, at det er vanskeligt at slippe af med Sonys software igen. Det bekræftes af antivirusfirmaet F-Secures analyse af softwaren.

Kopisikringen kan specielt give problemer, hvis man scanner sin Windows-pc for rootkits for at finde skjult spyware. Rootkit-sporingssoftwaren kan finde Sonys kopibeskyttelse og kategorisere den som et ukendt rootkit.

Forsøger man på at fjerne softwaren på denne måde, kan det give problemer, fordi Sonys rootkit lægger sig mellem brugergrænsefladen og selve systemet og samtidig lægger sig oven på driveren til cd-drevet.

Ønsker man derfor at slippe af med den software, som følger med de kopisikrede Sony-cd'er, kan det derfor være nødvendigt at kontakte Sony BMG for at få instruktion til at fjerne programmerne.

F-Secure advarer samtidig om, at virus-programmører vil kunne udnytte Sonys rootkit til at skjule deres virus på pc'en, så den ikke kan findes af antivirussoftwaren.

http://www.sysinternals.com/blog/2005/10/sony-rootkits-and-digital-rights.html

http://www.f-secure.com/weblog/archives/archive-112005.html#00000691




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere