PBS-systemer går ned hver dag kl 13:30

Det danske hostingfirma Dibs har i den seneste uge haft problemer med dankortbetalingerne fra PBS hver dag kl. 13:30. Mens julehandlen nærmer sig, venter man på en forklaring fra PBS.

I de seneste par uger har man i Dibs, som hoster betalingsløsninger for omkring 1.500 danske webbutikker, nærmest kunne sætte klokken efter serverproblemer hos PBS, der håndterer alle dankortbetalinger.

Ved 13:30-tiden begynder man at opleve problemer med svartiderne, og det frustrerer direktør i Dibs, Jon Wichmann.

- Det er en spidsbelastet tid lige efter frokost, hvor folk på job sætter sig tilbage ved computeren og lige skal købe et eller andet, siger Jon Wichmann.

Venter på svar
Men trods gentagne henvendelser til PBS over de seneste dage har han endnu ikke fået en forklaring på, hvordan problemerne opstår.

Selv mener han, at gentagelsen på så præcist et tidspunkt tyder på, at det ikke er selve serverbelastningen, der gør udslaget. Men han ved det ikke.

Jon Wichmann frygter, at PBS-problemerne varsler ilde for den kommende julehandel i webbutikkerne.

Sidste år var der mange problemer med nedbrud, men PBS lovede, at it-partneren IBM var sat på sagen og ville sørge for, at systemerne kørte stabilt efter jul.

Men den udvikling har Jon Wichmann ikke mærket noget til.

- Det har ikke hjulpet overhovedet. I maj sad vi sammen med Telmore til revselsesmøde i PBS og krævede nye service level agreements. Dem blev vi lovet, men vi har ikke fået dem, siger Jon Wichmann.

Hos PBS oplyser informationsafdelingen, at man er midt i at se på problemstillingen, men først forventer at kunne melde ud om sagen i morgen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.