Guideix styrer mod partnerstrategi

Efter et år med investeringer i ERP-produktet Guide er danske Guideix klar til at kaste sig ud i en egentlig partnerstrategi. Omsætningen er faldet med 10 procent.

Efter flere år med vækst i omsætningen har danske Guideix måtte notere et fald i omsætningen for 2004/2005.

Faldet er på omkring 10 procent fra 44 millioner kroner til 40 millioner kroner, men ifølge administrerende direktør Lars Kristiansen er der tale om en nødvendig investering i fremtiden.

– Vi har fokuseret på at få konsolideret vores produkt og rettet det mod de brancher, som vi er specialister inden for, og så har vi udviklet en "best practice" model, der gør, at kunderne hurtigt kan komme op at køre. Vi har haft et øget overskud, og vi har valgt at bruge det til at investere i fremtiden, siger han.

Overskuddet efter skat steg fra 1,7 millioner kroner i 2003/2004 til 2,5 millioner kroner.

Lavere omsætning

Guideix har specialiseret sig inden for ERP-løsninger til grossistvirksomheder, og Lars Kristiansen peger desuden på, at netop investeringen i "best practice" har været med til at give en lavere omsætning.

– Vi lever jo i stor udstrækning af at sælge konsulenttimer, og da vi i det forløbne år har brugt mange af disse timer på at investere i vores produkt og i Best Practice, er det klart, at vi sidste år ikke kunne sælge lige så mange timer. Desuden foretrækker vores kunder i stigende omfang en linux-løsning, der er langt billigere og derfor også betyder faldende omsætning i den del af forretningen, siger han.

Trods den umiddelbare nedgang er forretningen ifølge Guideix-direktøren gearet til vækst.

Direktionen er blevet udvidet med Bjarne Jacobsen - tidligere Columbus IT Partner, der bliver kommerciel direktør og Ib Christensen - tidligere Maconomy, der bliver salgsdirektør, og centralt i vækststrategien står indgåelse af nye partnerskaber med forhandlere inden for de områder, hvor Guideix ikke står så stærkt i dag.

– Hvis vi skal nå vores vækstmål - ikke mindst uden for landets grænser - er det nødvendigt for os at satse på partnere. Vi mener også, at vi har et produkt og en prissættelse, der gør vores produkt yderst attraktivt også på nye markeder, siger Lars Kristiansen.

Ny partnerstrategi

Guideix har haft held med at slå igennem i Norge, hvor omkring halvdelen af omsætningen på de 40 millioner hentes.

Samme held har koncernen ikke haft i Sverige og det er et af de markeder, hvor Lars Kristiansen håber, at nye partnere vil komme til, men også danske partnere kan komme på tale.

– Hvis vi kan finde områder, hvor vi ikke kommer til at træde hinanden over tæerne, vil det selvfølgelig også være interessant at finde danske partnere, men ellers er det først og fremmest partnere, der kan bringe Guide ud i verden, som vi er interesserede i, siger han.

Uden referencer kan det være svært at skabe interesse hos udenlandske kunder, og Lars Kristiansen påpeger at det her er vigtigt at have partnere med den nødvendige kompetence og det rigtige netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere