Traen køber sig ind på CMS-markedet

ESDH-leverandøren Traen kaster sig med nyt opkøb over content management. Købet af det fire år gamle CMS-selskab Addition skal styrke Traen på det private marked.

Selv om det går forrygende for Traen Informationssystemer, kan der godt komme lidt mere kog i kedlerne.

Traen er nærmest synonym med levering af systemer til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) under den såkaldte FESD-kontrakt til offentlige institutioner, hvor Traen sammen med Accenture har vundet en af de fire FESD-kontrakter.

Nye muligheder

Men fremtiden skal ikke udelukkende ligge inden for den offentlige sektor, hvorfor Traen også har været på udkig efter muligheder for strategiske udvidelser af kerneforretningen.

Senest er dette udmøntet i et opkøb af Addition, der leverer content management-systemer (CMS).

– Dokumenthåndtering og indholdsstyring på nettet (CMS) hænger nøje sammen, for når alle data er samlet og organiseret i ESDH-systemet, så skal de også publiceres i et eller andet omfang, så det er to verdener, der er forbundne, siger administrerende direktør i Traen Simon Svarrer.

Strategisk vigtigt

Addition er ekspert inden for Sitecores CMS-produkter, og det er ifølge Traen-direktøren en stigende efterspørgsel fra kunder, der har fået Traen til at kaste sig over indholdsstyring på nettet.

Han indrømmer dog, at købet af Addition også har en mere strategisk betydning.

– Vi er først og fremmest stærke inden for leverancer til det offentlige, hvor vores ordrebøger er fyldte, og Addition er stærke, når det gælder organisationer og private kunder, så det er da strategisk vigtigt for os, at vi også får kunder inden for det private, siger Simon Svarrer.

Han afviser dog, at der er tale om et skift væk fra den offentlige sektor.

– Vi har meget at gøre endnu inden for den offentlige sektor, og selv om jeg ikke kan afsløre regnskabstallene endnu, da de først bliver offentliggjort i næste uge, så kan jeg kun sige, at vi har endda meget fart på, hvilket tallene også vil vise. Men vi må også ruste os til en fremtid, der ligger længere ude, så derfor er det kun naturligt også at satse på det private marked, hvor der på baggrund af de stigende regelkrav er en fantastisk efterspørgsel efter dokumenthåndteringsløsninger, og hvor salgstiden ofte er fantastisk kort, siger han.

Opkøb i fremtiden

Traen og Addition har i fællesskab udviklet en tæt integration mellem Traens ESDH-system, Acadre, og Sitecore, så der er allerede åbnet for de nye muligheder i kombinationen af ESDH og CMS.

Simon Svarrer vil ikke udelukke, at flere opkøb kan komme på tale i fremtiden.

– Vi skal vokse, og vi vil ikke bare sidde og se på, men vil være aktive og aggressive på det her marked. Og som det ser ud i øjeblikket, hvor det er meget svært at hente kvalificeret arbejdskraft, er det meget svært at få denne vækst organisk, siger han.

Alle Additions 10 medarbejdere og ledelsen på 3 personer kommer med over i Traen, hvor de vil indgå som en selvstændig del af Traen-koncernen.

Parterne har valgt ikke at offentliggøre prisen for Addition, men oplyser, at den er i millionstørrelsen. Addition kom til verden i 2001.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld/IT-Branchen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere