Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Danskerne kan gå glip af stor spilvækst

Det danske salg af pc- og konsolspil ventes i år at runde 1,4 milliarder kroner. Brancheformand advarer dog om, at Danmark kan gå glip af en årlig vækst på 20 procent, hvis regeringen ikke formår at tiltrække udenlandske investorer.

Nye spilkonsoller og endnu flere hårde pakker under juletræet får for tredje år i træk den danske spilbranche til at melde om en vækst på mere end 20 procent.

Alene det danske salg af pc- og konsolspil anslås at indbringe mere end 1,4 milliarder kroner i 2005. Salget af spil i 2004 var 1,2 milliarder kroner.

Hertil kommer så salget af udstyr og spilkonsoller.

- Det har været et spændende år for spilbranchen, fordi der er kommet nye platforme som Xbox 360 og Sony PSP på banen, siger Peter Weile, der står i spidsen for spildistributøren Ubisoft i Danmark og samtidig er formand for Multimedieforeningen.

Danmark misser festen

Han glæder sig over væksten, men advarer samtidig om, at Danmark risikerer at misse festen, hvis ikke den danske regering formår at tiltrække udenlandske investorer.

Deadline Games satte sig selv på verdenskortet i 2005 med actionspillet Total Overdose, og også IO Interactive er førende i verden med sin Hitman-serie.

Men ellers er der langt mellem topscorerne.

- Det er klart mit indtryk, at ideen om Danmark som foregangsland inden for computerspil ikke helt holder, selv om vi nogle gange bilder os det ind. Vi har dygtige udviklere i IO og Deadline, men man skal ikke kigge længere end til Sverige for at finde langt flere udviklere, siger Peter Weile.

Udenlandske investorer

Han efterlyser, at regeringen gør mere for at tiltrække udenlandske investorer, eksempelvis gennem skattefordele eller økonomisk støtte.

Til gengæld tror ikke han meget på direkte støtte til enkelte spil, som Nordisk Ministerråd ellers netop har besluttet sig for at give.

- Vejen frem er at tiltrække udenlandske investorer ved at gøre det lukrativt for dem at etablere sig, for eksempel gennem en opstartsordning. Hvis man lykkes med det, så skaber man et miljø, som formentlig vil blomstre og vokse, mener Peter Weile.

Hjælper med uddannelse

Han henviser til sit eget selskab, Ubisoft, der har indgået et tæt samarbejde med den canadiske provins Quebec.

Ubisoft har op mod 1.000 ansatte i en afdeling i Montreal og hjælper med uddannelsen i byen, som omvendt har givet økonomisk støtte til Ubisoft.

Montreal-afdelingen har blandt andet stået bag globale salgssucceser som Prince of Persia og Splinter Cell.

- Vi taler om en industri, som inden for en kort årrække forventes at være dobbelt så stor, som den er i dag, og hvor der globalt er mangel på talent, siger Peter Weile.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere