To danske it-aktier rykkede i 2005

Der var fuld tryk på aktiemarkedet i 2005, og det kunne også mærkes på it-aktierne. SimCorp og EDB Gruppen buldrede frem, mens Maconomy haltede.

2005 var én lang fest på aktiemarkedet. Kurserne steg og steg, og to af de fem danske it-aktier var med helt fremme.

EDB Gruppen fordoblede aktiekursen i året der gik, mens SimCorps aktier steg fra 418 til 700 kroner.

– It-aktierne er også steget godt og har været med på det generelle rally på aktiemarkedet i 2005. Det er forholdsvist velfortjent. SimCorp og EDB Gruppen har leveret varen og har overrasket positivt indtjeningsmæssigt, siger Bo Andresen, analytiker hos investeringsbanken Enskilda Securities.

Overvurderet

Senioranalytiker Charles Mikkelsen fra HSH Gudme er dog ikke enig i den positive vurdering.

Han mener, at der er for meget optimisme omkring it-aktierne - og især omkring SimCorp.

– SimCorp-aktien er overvurderet. Vi estimerer, at selskabet halverede antallet af ordrer fra fjerde kvartal 2004 til fjerde kvartal 2005, men markedet har ikke reageret på det, og aktien stiger stadigvæk, siger Charles Mikkelsen.

Han mener, det skyldes, at nogle investorer ikke har helt styr på forholdene i it-branchen.

– Stigningen er et udtryk for, at der er rigtig mange penge i markedet. På den anden side viser det også, at man ikke helt forstår, hvad der er det centrale i SimCorps forretning. Men det er heller ikke helt nemt, siger Charles Mikkelsen.

Bo Andresen er mindre bekymret.

– SimCorp havde et ekstraordinært godt år ordremæssigt i 2004, og de har masser at lave i hvert fald et år endnu. Deres ordrebog er tæt på et historisk højt niveau. Jeg ser det stadig som en sund forretning, siger Bo Andresen.

Spekulationer frem for resultater

De tre øvrige danske it-aktier havde et mere beskedent år.

Maconomy faldt fra 12,6 til 10,2 kroner efter at have været oppe over 16 kroner i februar, mens Danware steg fra 103 til 120 kroner.

– Danware-aktien er ikke steget på grund af gode resultater, men er drevet af spekulationer omkring ejerforholdene, siger Bo Andresen.

Da Ib Kunøe i juni købte 10 procent af aktiebeholdningen, fulgte andre investorer og aktien steg i flere omgange til knap 150 kroner.

En finger med i spillet

Også hos Columbus IT Partner havde Ib Kunøe en finger med i spillet.

Aktien lå stabilt omkring 10 kroner det meste af året, efter godt en fordobling i januar, hvor aktien steg fra 5,8 til 14,7 kroner.

Det skete, efter Ib Kunøe købte sig ind i firmaet i december.

Charles Mikkelsen mener også, at Columbus, Maconomy og EDB Gruppens aktier bliver købt for dyrt i øjeblikket. Kun Danware har han en forsigtig købsanbefaling på.

– Folk er overordnet set lidt for optimistiske, mener han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere