Udlånt Medion-topchef vender hjem til Danmark

Efter at have brugt et år på at vende forretningen i USA for den tyske it-producent Medion vender Kim Lasse Ulmer Jensen hjem for på ny at indtage posten som administrerende direktør for Medion i Norden.

Den første februar vender Kim Lasse Ulmer Jensen hjem fra USA for igen at sætte sig i det nordiske førersæde for den tyske computerproducent Medion.

Kim Jensen forlod stillingen som administrerende direktør for Medion i Norden for et år siden til fordel for Medion i USA.

Her tiltrådte han som driftsdirektør, men allerede efter to måneder blev den 44-årige dansker udnævnt til administrerende direktør for koncernens amerikanske aktiviteter.

Brugte for meget på for lidt

- Der sad nogle amerikanere, som brugte mange penge uden at få nok for dem, er Kim Jensens korte version af situationen for Medion i USA, da han tiltrådte.

Medion producerer pc'er, bærbare computere, navigationsudstyr, dvd-, MP3- og videoafspillere, fladskærme, tv-apparater og også hvidevarer som køleskabe og komfurer.

Lukkede San Fransisco

Kim Jensen omstrukturerede, fyrede og har også lukket Medions afdeling i San Fransisco og samlet aktiviteterne i Chicago.

- Omsætningen har det bedre, og ledelsen i Tyskland er glad for, hvad der er sket herovre, konstaterer Kim Jensen.

Han flyttede til USA alene og efterlod kone og to mindreårige børn i Danmark.

- Jeg har haft besøg af familien hver syvende uge, men det bliver helt sikkert rart at komme hjem igen, siger Kim Jensen.

Hans tilbagevenden er ifølge planerne, men indtil en ny direktør er på plads i USA, fortsætter Kim Jensen som øverste chef for Medion også på det amerikanske marked.

- Der bliver lidt pendlen frem og tilbage, indtil den nye direktør er fundet, siger Kim Jensen, der forventer, at det vil tage "et halvt års tid" at finde en ny amerikansk direktør.

Fyret den ene direktør

Da Kim Jensen tog til USA delte Kristian Kjeldahl og Jesper Melballe den hjemlige ledelse mellem sig - begge med titel af direktør.

I dag er Jesper Melballe blevet afskediget, mens Kristian Kjeldahl forbliver i direktionen.

Han får titel af salgsdirektør og ansvar for salget af Medions produkter i hele Norden.

Medions totale omsætning i de første ni måneder af 2005 blev på 10,8 milliarder kroner sammenlignet med 11,6 i den samme periode året før.

Medion-koncernen består af i alt 13 selskaber. Udover europæiske selskaber er Medion repræsenteret i Australien, USA og Korea.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere