Kunstkender: Netauktioner i øget konkurrence

Siden auktionshuset Bruun Rasmussen gik på nettet er kvaliteten af effekterne på andre net-auktioner faldet, mener kunstkenderen Preben Juul Madsen. Auktionshuset Lauritz.com er uenig.

Konkurrence på net-auktioner er blevet skærpet, siden auktionshuset Bruun Rasmussen for cirka et år siden indførte net-auktioner som supplement til auktionshusets fysiske auktioner.

- Før Bruun Rasmussen gik på nettet havde eksempelvis Lauritz.com flere malerier af en kunstnerisk høj kvalitet, siger kunstkenderen Preben Juul Madsen.

Han har udgivet flere bøger og tidsskrifter om kunst og står endvidere bag hjemmesiden artfakes.dk, der følger danske og udenlandske auktioner på internettet tæt.

Lauritz afviser

Ifølge Preben Juul Madsen har konkurrencen været medvirkende til, at der samlet set optræder flere tvivlsomme effekter på auktionerne.

Hos Lauritz.com afviser kommunikationsdirektør Mette Rode, at Bruun Rasmussens introduktion på nettet har haft nogen indflydelse på forretningen.

- Det har ikke medført ændringer, at Bruun Rasmussen har introduceret net-auktioner. Hverken i form af flere eller færre kunder eller i form af anderledes varetyper, oplyser Mette Rode i en e-mail til Computerworld.

Hun understreger, at alle trends er opadgående - og at det samme er tilfældet for omsætningen, der ifølge Lauritz.com i 2005 blev på cirka 500 millioner kroner.

Plads til flere

Lauritz.com har i alt 15 auktionshuse - heraf 10 i Danmark. De enkelte huse er enten ejet af Lauritz.com eller drevet via franchise-aftaler.

Konceptchef i Lauritz.com, Kasten Skov, mener, at der er plads til endnu flere auktionshuse på det danske marked.

- Konkurrencen på internet-auktioner er skærpet fra Bruun Rasmussen, Gauguin og andre mindre huse, men der har været en betydelig vækst de seneste tre år. Jeg er sikker på, at markedet kan udvides endnu mere, siger Karsten Skov.

Han mener, at der er en naturlig øvre grænse for antallet af helt dyre effekter, men at mange andre forhold også spiller ind.

- På møbler kan vi eksempelvis se, at stadig flere forbrugere er begyndt at købe og sælge mere og langt oftere, end det typisk har været tilfældet tidligere, siger Karsten Skov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere