Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Vækstkometer vil ikke vente på VTU-kursus

25 mindre danske it- og biotek-firmaer skal udvikles til vækstkometer med hjælp fra en professor i iværksætteri fra MIT. Men det går for langsomt med at komme i gang, synes Omada, som nu er gået i gang for sig selv.

– Vi står klar i galopboksen, men pengene til at komme videre er ikke frigivet endnu. Det er beklageligt, siger Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør for softwarefirmaet Omada.

Hans firma er blandt en række mindre it- og bioteknologi-virksomheder, der foreløbigt er kommet med i et projekt under Videnskabsministeriet og Erhvervsministeriet, der skal skabe nye danske vækstkometer.

Med hjælp fra blandt andet Ken Morse, leder af Center for Iværksætteri på det amerikanske elite-universitet Massachusetts Institute of Technology, skal i alt 25 lovende danske firmaer have kickstartet væksten og blive bedre til at sælge sig selv i udlandet.

Målet er, at omsætningen hos hver af de 25 deltagende firmaer bringes fra typisk nogle få millioner til en kvart milliard i løbet af fem-syv år.

Kun en forundersøgelse

Men programmet er kun nået til de indledende øvelser. Og det ærgrer direktør Sigurdsson fra Omada.

Foreløbigt er det formelt kun en udvidet forundersøgelse, og de kommende skridt er endnu ikke fastlagte, efter at virksomhederne havde en enkelt tretimers "konsultation" hos iværksætter-guruen i begyndelsen af januar.

Det kan Omada-direktøren ikke vente på.

– Mødet var utroligt udbytterigt, og der var en god kemi mellem os. Så lad os da for pokker komme videre, siger Morten Boel Sigurdsson.

I stedet for at vente, har han købt et kursus i iværksætteri på MIT til ledelsen i Omada med Ken Morse som en af underviserne.

De tager afsted en uge til Massachusett på den amerikanske østkyst om få uger.

Skal have organiseringen på plads

Ansvarlig for projektet, chefkonsulent Hanne Thomsen fra Videnskabsministeriet, forklarer, at programmet først er skudt i gang efter nytår.

De 75 millioner kroner, der tilsammen over fem år er afsat til projektet på Finansloven, er tildelt fra finansåret 2006 og frem.

– Ken Morse fra MIT er ved at foretage en udvidet forundersøgelse, hvor vi graver et spadestik dybere for at se, hvordan vi bedst kan organisere programmet, siger hun.

Ingen af de 28 firmaer, der deltager i forundersøgelsen, er således sikre på at komme videre til det endelige program.

- Når vi skal udvælge de endelige deltagere i programmet, bliver det gennem en helt åben udvælgelse, hvor alle virksomheder kan søge, forklarer Hanne Thomsen.

Den videre tidsplan er heller ikke fastlagt endnu.

– Vi havde først bevillingerne fra 1. januar, så vi skal lige have organiseringen på plads. Men vi er nået et godt stykke, siger Hanne Thomsen.

Væk fra teknisk tankegang

På mødet med Ken Morse og flere andre vækst-eksperter lærte Omada-folkene først og fremmest at fokusere på salget.

– De var gode til at hive os væk fra den tekniske tankegang og i stedet tænke på, hvordan vi reelt skaber værdi for kunden. Det skal vi så blive bedre til at kommunikere, siger Morten Boel Sigurdsson.

Omada, der vandt titlen som dygtigste it-selskab i Computerworlds Top100-kåring i 2004, er godt i gang med salg i England og Sverige.

Senest har firmaet fået en ordre i Belgien på deres softwareløsninger inden for SAP og Microsoft. Med Ken Morses hjælp, vil firmaet nu kaste sig over det amerikanske marked.

– Han var virkelig en kapacitet med et enormt netværk og mange internationale erfaringer. Her var virkelig en, der kunne hjælpe os med at sælge til de helt store spillere, siger Morten Sigurdsson.

Derfor kan det ikke gå for stærkt med at komme videre med vækstplanerne.

– Vi har travlt. Hver dag tæller, siger Morten Boel Sigurdsson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere