Ny virksomhed tapper Atea for folk

Komplex it er den tredje virksomhed på mindre end otte måneder, der bliver etableret på basis af medarbejdere fra Atea Danmark. I første omgang mister Atea 10 medarbejdere til Komplex it.

De første 10 ansatte i den nye konsulentvirksomhed Komplex it kommer alle fra Atea, og har for flertallets vedkommende også arbejdet for WM-data.

- Jeg kommer også selv fra Atea, hvor jeg havde ansvaret for enterprise-afdelingen, siger Jesper Jensen, administrerende direktør for og hovedanpartshaver i Komplex it.

For godt et år siden købte Atea WM-datas server- og storage-forretning for at styrke Ateas hardwarekompetencer.

10 ud af 18 hardwarefolk

Atea overtog samtidig 18 af WM-datas hardwaremedarbejdere, hvoraf de 10 nu har sagt op for i stedet at arbejde for den nystiftede konkurrent Komplex it.

Sidste sommer etablerede tidligere Atea topchef Frank Mortensen det konkurrerende selskab Again, der trak en hel stribe af Atea-ansatte til sig i løbet af kort tid.

Få måneder senere sagde salgsdirektør Jim Pedersen og marketingchef Jakob Keil Thye op og sidstnævnte grundlagde kort efter hardwareforhandleren ComWir, der også baserer en god del af sine ansatte på nu tidligere Atea-medarbejdere.

På mindre end et halvt år mistede Atea 10 af sine ledere og nu fortsætter udvandringen med etableringen af endnu en Atea-konkurrent Komplex it.

Skal ikke brede sig ud

Anledningen til at etablere Komplex it, forklarer Jesper Jensen, er et ønske om starte en virksomhed, som ikke breder sig ud, men derimod fokuserer på "lige præcis det, vi er gode til".

- Og det er infrastrukturløsninger koncentreret omkring server/storage og så backup-løsninger, som vil skal implementere og supportere, siger Jesper Jensen.

Tocifret millionbeløb

I forhold til producentsamarbejdet har Komplex it valgt IBM som den primære samarbejdspartner omkring en produktportefølje, der rummer Intel- og Unix-baserede servere, storage og systems management software.

Komplex it ejes af den administrerende direktør Jesper Jensen og fem af medarbejderne. Allerede i år forventer virksomheden at omsætte for et "mellemstort tocifret millionbeløb."

- I løbet af tre skulle omsætningen nå op på et trecifret millionbeløb, og vi budgetterer med overskud allerede i år, siger Jesper Jensen.

Det har ikke været muligt få en kommentar fra Ateas administrerende direktør Henrik Damgaard til de mange Atea-opsigelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere