Verdens største mobilmesse skudt i gang

En række danske firmaer stikker de næste dage næsen frem på verdens største mobilmesse, 3GSM, i Barcelona, hvor 50.000 mennesker ventes at kigge forbi. Også Michael Mathiesen dukkede op i vrimlen.

Barcelona: Mobildistributøren Dangaard Telecom, spilfirmaet Kiloo og SIM-kort-producenten XponCard er blandt de danske firmaer, som netop nu kæmper om hele mobilverdenens opmærksomhed på messen 3GSM i Barcelona, Spanien.

Messen er i år flyttet fra Cannes – der ganske simpelt blev for lille – til Barcelona, hvor arrangørerne forventer, at op mod 50.000 mennesker vil kigge forbi.

De kan blandt andet møde Dangaard Telecom, der også deltager i forbrugerelektronik-messen CES og it-messen Cebit, men nu alligevel holder mest af 3GSM.

- Vi deltog for første gang for fire år siden og må konstatere, at det for Dangaard mere og mere bliver stedet, hvor vi positionerer os, siger Alfred Blank, der netop er tiltrådt som Vice President.

Møder distributører og partnere

Dangaard bruger messen til at møde distributører og partnere, ligesom mobildistributøren også benytter lejligheden til at smide et par pressemeddelelser på gaden i samarbejde med selskaber som Microsoft.

Også SIM-kort-producenten XponCard har sin egen stand på messen i hård konkurrence med de i alt 962 firmaer, der udstiller.

- Vores branche er inden for SIM-kort, og den er tilpas smal til, at vi er nødt til at være her og vise vores ansigt udadtil, fortæller salgsdirektør Flemming Iversen.

Selskabet har 25 ansatte med på messen, uden at der dog er forventninger om at få underskriften på nye kontrakter med hjem i flyet til Danmark.

- Du kan skabe nye kontakter, men det er sjældent, at det er noget, der bærer frugt to minutter efter, siger Flemming Iversen.

Masser af Mathiesen-møder

Et kendt ansigt dukker kort efter op i vrimlen foran XponCards stand.

Den tidligere 2M-stifter Michael Mathiesen tager sig tid til at svare på et enkelt spørgsmål om, hvad han laver i Barcelona, hvor hans firma Cellpoint ingen stand har.

- Vi holder en masse møder hernede. Du slipper simpelthen for at rejse tusindvis af kilometer hele verden rundt, siger Michael Mathiesen, inden han haster videre.

Samme begrundelse bruges af Alfred Blank fra Dangaard Telecom, der understreger at det letter voldsomt på rejsebudgettet at mødes til 3GSM frem for at tage på smutture til Asien.

Modsat Sverige er de danske firmaer på 3GSM ikke gået sammen om en fællesstand.

Konvergens forventes at blive det helt store tema på årets messe, hvor mobiltelefoner, håndholdte computere, internettet og IP-telefoni hurtigt er ved at smelte sammen.

Både Nokia og Microsoft afholder mandag deres store pressekonferencer, inden Microsoft-topchef Steve Ballmer tirsdag er årets hovedtaler.

Læs mere om 3GSM i Barcelona i løbet af de kommende dage, hvor Computerworld bringer de seneste nyheder og går bag tendenserne på årets mobilmesse. Se alle artikler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere