Nordjyder bag 3D-lyd på 20 millioner mobiler

Det nordjyske it-firma AM3D forventer millionoverskud i 2006 efter at have indgået en aftale med en af verdens største mobilproducenter. Den første mobil med 3D-lyd kommer i denne måned.

Barcelona: Op mod 20 millioner mobiltelefoner vil allerede i år gøre brug af 3D-lyd fra det nordjyske it-firma AM3D.

Det forudser administrerende direktør Sven Vestergaard på mobilmessen 3GSM i Barcelona, efter selskabet har indgået en aftale med en af verdens største mobilproducenter.

De første telefoner er allerede i produktion og kommer ud i denne måned.

Sven Vestergaard er dog endnu ikke klar til at fortælle navnet på producenten.

- Vi regner med, at vi i år får solgt 20 millioner licenser, og det betyder selvfølgelig meget på den økonomiske side, hvor vi forventer et millionoverskud, siger han.

Klar i F16-fly

De nordjyske algoritmer er også ved at blive implementeret i danske F-16-fly, ligesom der er indgået en aftale med Joint Strike Fighter-projektet.

Selskabets 3D-lyd blev også brugt i det danske spil
Total Overdose fra Deadline Games.

AM3D har sin egen stand på mobilmessen 3GSM, og selskabet har på forhånd aftalt at mødes med en række firmaer, som er interesserede i at benytte lydteknologien.

En fremvisning på messestanden understregede, at der er stor forskel på den traditionelle lyd fra mobiltelefoner og så AM3D's lyd, hvor stemmer og musik pludselig lader til at komme fra uden for hovedet.

Firmaet leverer både teknologien og rådgivning om de nødvendige tilpasninger i hovedtelefoner og højttalernes placering på mobiltelefonen.

Gode fremtidsperspektiver

Den kraftige fokus på video og lyd i mobiltelefoner giver ifølge Sven Vestergaard gode perspektiver for fremtiden.

Den middelmådige billedkvalitet er samtidig med til at sætte ekstra krav til god lyd.

Sven Vestergaard skyder på, at flere hundrede millioner mobiltelefoner allerede i år vil komme med mere avanceret lyd, og det er dette marked, AM3D vil have fat.

AM3D har 10 ansatte og er en del af Nordjyske Medier.

Læs mere om 3GSM i Barcelona i løbet af de kommende dage, hvor Computerworld bringer de seneste nyheder og går bag tendenserne på årets mobilmesse. Se alle artikler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere