Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Skype satser på mobiltelefoner i 2006

Et samarbejde med mobilselskabet 3 på verdensplan skal sikre Skypes indtog på mobiltelefonen efter at have rundet 75 millioner pc-baserede brugere. Tidligere dansk TDC-ansat står i spidsen for Skypes mobilsatsning.

Barcelona: En udgave af Skype til mobilsystemet Symbian og et samarbejde med mobilselskabet 3 på verdensplan skal sikre Skypes indtog på mobiltelefoner efter at have rundet 75 millioner primært pc-baserede brugere.

- Indtil for nylig fokuserede vi på at gøre det muligt at ringe gratis i hele verden, men mest fra pc’er. Brugerne vil benytte Skype lige meget, hvor de befinder sig, fortalte Skype-medstifter Niclas Zennström tirsdag på mobilmessen 3GSM i Barcelona.

Den danske medstifter af Skype og en af Danmarks rigeste mænd, Janus Friis, var ikke tilstede på pressekonferencen.

Det var til gengæld danske Eric Lagier, der står i spidsen for Skypes forretningsudvikling på mobilområdet.

Begynder test i Sverige

Han ser stor betydning i samarbejdet med mobilselskabet 3, som nu begynder at teste 3G-mobiltelefoner med Skype i Sverige.

- Det er vigtigt, at vi har fået en stærk partner og arbejder sammen om at teste på forskellige netværk og forskellige modeller, inden vi lancerer, fortæller han.

Eric Lagier stod i spidsen for TDC Mobils første WAP-portal, og han er derfor bekendt med den fiasko, et selskab risikerer at møde, hvis et mobilprodukt ikke er afstemt med brugernes behov.

Skype har samtidig frigivet version 2.0 af selskabets software til Microsofts Pocket PC-styresystem.

IP-telefoni-selskabet har også en udgave af Skype til mobilstyresystemerne Symbian og Windows Mobile oppe i ærmet.

Symbian-udgaven ventes frigivet i løbet af det næste halve år.

Ingen trussel mod mobilselskaber

På pressekonferencen afviste både Niclas Zennstrøm og den europæiske topchef for Hutchison, selskabet bag 3, at Skype på mobiltelefonen er en trussel for mobilselskabernes indtægter.

- I gamle dage kiggede operatørerne kun på at tage penge for samtaler. Nu bevæger vi os mod en verden, hvor du ikke betaler for samtaler, men for adgang til netværket, og det er også, hvad du gør med Skype på din pc, siger Niclas Zennström.

Læs mere om 3GSM i Barcelona i løbet af de kommende dage, hvor Computerworld bringer de seneste nyheder og går bag tendenserne på årets mobilmesse. Se alle artikler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere