Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Ny branche spinder guld på indhold til mobilen

Indhold til mobiltelefoner – og dermed mobilbetalinger – stormer frem. Antallet af transaktioner oversteg i 2005 antallet af dankorttransaktioner på nettet.

En ny gren af it-branchen, der baserer sin forretning på mobilbetalinger, vokser sig større. Handel via mobiltelefoner har nu oversteget nethandel.

Sidste år var der 30 millioner transaktioner på mobiltelefonerne, men kun 19 millioner dankort-transaktioner på nettet, skønner Morten Kamper, der er direktør i Foreningen for Dansk Internethandel.

Selv om de enkelte transaktioner er væsentligt mindre, når man betaler med mobilen, end når man betaler med dankortet, ser han en klar tendens:

- Mobilhandel kommer til at boome. Ganske vist er der grænser for hvilke beløb, man må betale via mobiltelefoner, men det her kommer til at vokse voldsomt, siger han.

Faktisk mener han, at teleselskaberne kan nærme sig en situation, hvor de vil krydse klinger med bankerne, fordi de sidder på en attraktiv betalingsinfrastruktur, som forbrugerne efterspørger:

- Mobilhandel er lige ved hånden, det er bekvemt og hurtigt, påpeger Morten Kamper.

Han mener, at vi skal se frem til mange flere tilbud på mobilen: betaling for eksempelvis musik, filmleje, taxa, cola, togbilletter og dagligvarer. Eneste grænse er lovgivningen, der ikke tillader mobilbetalinger på over 75 kroner.

50 procents vækst

En voldsom fremmarch forudser også TDC Mobil. Danmarks største mobilselskab, der sidder på over 40 procent af markedet – venter en vækst på 50 procent om året de næste par år.

- Vi har nu et modent marked. Dels er skærmene på mobilerne blevet bedre, dels er brugerne blevet mere fortrolige med at handle på mobilen, siger markedschef for TDC Mobil Henrik Nørgaard.

Mediestorm og kritik af teleselskaberne for at snyde børn til at betale tusinder for ringetoner, logoer og virtuelt hø har ikke kunnet bremse udviklingen.

Den har skabt en helt ny gren af it-branchen under teleselskaberne. Nederst ligger et lag af producenter af det mobile indhold, typisk små virksomheder eller enmandsfirmaer, der laver de små billeder, ringetoner og animationer.

Den slags virksomheder skal ifølge Telekommunikationsindustrien tælles i tusinder. Herover finder man et lag af 20-30 mellemhandlere, der formidler det mobile indhold fra producenterne til mobilselskaberne.

- Vi oplever en kraftig vækst, som vil fortsætte de næste tre-fire år. Mobilplatformen er den hastigst voksende inden for entertainment, siger Søren Ammundsen, vicedirektør i watAgame, som laver spil til mobiltelefoner og communities for piger på tværs af mobil, print og tv.

Boom kommer nu

Ifølge Søren Ammundsen kommer boomet nu, fordi infrastrukturen er ved at være på plads.

- Og så er mange brancher ved at vågne op og få øje på den mobile platform. De senere år er der kommet film og konsolspil på mobilerne, og nu er mere traditionelle medier også ved at komme med, for eksempel forlag og tv-stationer, siger Søren Ammundsen.

Han mener, at vi vil se en voldsom konsolidering:

– Det er bare et spørgsmål om, hvem der spiser hvem. De små bliver presset ud af markedet i takt med, at de, der sidder på kanalerne ud til markedet, bliver bevidste om, at udbyderne skal have en vis størrelse og bredde. Det er ren wild west, siger Søren Ammundsen, der mener, at mobilplatformen kommer til at gå hele vejen og blive et betalingsmiddel på linje med andre betalingsmidler som for eksempel dankortet:

– Det er bare et spørgsmål om tid.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere