DTU-firma jagter nye e-læringskunder

Tema: En ny driftsaftale med Krak skal øge udbredelsen af DTU-selskabet Arcanics e-læringssystem CampusNet, der allerede er i brug på flere større uddannelsesinstitutioner.

Udbredelsen af det delvist DTU-ejede it-selskab Arcanics e-læringssystem CampusNet skal øges via en ny driftsaftale med selskabet Krak.

CampusNet-løsningen benyttes i dag på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Handelshøjskolen i Århus og ingeniørhøjskolerne i København, Odense og Århus.

- Vi har hidtil selv stået for driften af løsningerne, men fra marts har vi lagt driftsopgaven hos Krak. Det giver nogle nye muligheder for at øge udbredelsen af løsningen, siger informationschef Stig Broström, Arcanic.

DTU bag udviklingen

CapusNet-løsningen er udviklet af ansatte på DTU til universitetet i 1999 og er siden blevet videreudviklet af Arcanic.

Selskabet er delvist ejet af DTU, der sidder på 51 procent af aktierne, mens medarbejderne ejer den anden halvdel.

Arcanics regnskabstal for 2005 er endnu ikke offentliggjort, men selskabt kom ud af 2005 med et overskud på knap 200.000 kroner efter en omsætning på knap syv millioner kroner.

Det er en svag stigning i forhold til 2004, og den udvikling forventer Stig Broström vil fortsætte de kommende år - ikke mindst via den nye driftsaftale med Krak.

Samlet studie-indgang

Målet med selskabets CampusNet-løsning er at integrere e-læring med den generelle studieadministration.

- Når de studerende logger sig på systemet, skal de have adgang til det hele. De skal kunne følge deres kursusforløb, tilmelde sig fag og se deres karakterer, siger Stig Broström.

Løsningen har indarbejdet digital signatur, der på sigt blandt andet skal gøre det muligt for de studerende at få adgang til deres personlige oplysninger om studielån og uddannelsesstøtte.

Stig Broström mener, at det giver en række fordele for de studerende, at de har en samlet indgang til de forskellige studierelevante oplysninger.

Samtidig letter det universitets administrative arbejde, fordi alle oplysninger om de studerende ligger samlet.

- Underviserne skal ikke til at oprette brugere, når der starter et nyt kursus. Alle oplysningerne ligger klar, så underviserne kan koncentrere sig om indholdet i stedet for om systemet, siger Stig Broström.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere