Høje markedspriser bag Skats ekstra it-regning

Skat vælger det billigste tilbud på skatteenhedens modernisering af it-systemerne, men skal alligevel slippe 91 millioner kroner mere end budgetteret. Det er markedsprisen, mener Skats it-direktør.

Skatteenheden Skat har lagt sig fast på den billigste model for første fase af en modernisering af it-systemerne, men skal alligevel betale 91 millioner kroner mere end først anslået.

Det har udløst en række spørgsmål til skatteminister Kristian Jensen (V) fra Folketingets Finansudvalg, der skal tage stilling til ekstraregningen.

Den højere pris er imidlertid ikke udtryk for, at projektet er løbet af sporet, men for den reelle markedspris, mener direktør for it-services i Skat, Thomas Juhl.

Ukendt pris

- Opgavens karakter betyder, at vi ikke har kunnet bestille hyldevarer hele vejen igennem, og derfor har vi heller ikke kendt den nøjagtige pris på forhånd. Den kender vi først nu, hvor vi har været i udbud og har haft tre af landets mest kompetente it-virksomheder til at byde på opgaven, siger Thomas Juhl.

Det er tre giganter på det danske it-marked – CSC, IBM og KMD – der har lagt billet ind på opgaven. Den omfatter udvikling og drift af en række it-systemer i kølvandet på fusionen af de kommunale skatteforvaltninger og det tidligere ToldSkat i november sidste år.

Det er anden gang, at opgaven er udbud, efter at de første bud fra de tre leverandører med rammekontrakter hos Skat lå for langt fra det forventede.

- Vi bad leverandørerne om at kigge på, hvad der gjorde projektet urimeligt dyrt, og at tilpasse løsningerne fra nice-to-have til need-to-have. Derfor er jeg overbevist om, at vi nu får en løsning, der matcher vores opgaver og har den rigtige pris, siger Thomas Juhl.

Skat har ifølge Thomas Juhl lagt sig fast på den leverandør, der gav det laveste - men samlet set også det bedste - bud på drift og udvikling af systemerne frem til 2008.

Den samlede pris på 268 millioner kroner ligger cirka 91 millioner kroner højere end forventet.

Forventet effektivisering

IBM Danmark trak sig fra budrunden før jul, og valget har derfor i sidste ende stået mellem CSC og KMD i et konsortie med Capgemini.

Hverken Skat, CSC eller KMD ønsker at oplyse, om kontrakten er landet hos KMD eller mere sandsynligt hos CSC, der har et mangeårigt forhold til det tidligere ToldSkat.

Underskrivelsen af kontrakten afventer i øjeblikket, om skatteminister Kristian Jensen får godkendt de ekstra udgifter på 91 millioner kroner.

Af den samlede kontraktsum på 268 millioner kroner er de 231 millioner afsat til udvikling, mens 37 millioner kroner går til drift. Det er henholdsvis 65 millioner kroner og 26 millioner kroner mere end først anslået.

Thomas Juhl understreger, at Skats beregninger viser, at skatteenheden set over fem år trods de ekstra it-udgifter fortsat har udsigt til en gevinst på mere end 100 millioner kroner via forventede effektiviseringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere