Telsome og Cybercity dominerer IP-telefoni

Bredbåndsudbyderen Cybercity og den lille opkomling Telsome har sat sig i spidsen for IP-telefoni i Danmark. I alt 109.000 danskere havde ved udgangen af 2005 købt IP-telefoni.

Private danskeres brug af IP-telefoni fortsætter med at vokse hurtigt, selvom der er langt op til den million brugere, som IT- og Telestyrelsen spåede allerede sidste år.

Den seneste halvårsstatistik fra styrelsen viser, at der ved udgangen af 2005 var 109.000 danske IP-telefoni-kunder, hvoraf mange er private kunder.

Bakket op af massiv markedsføring og koblingen med bredbånd har Cybercity sat sig på en fjerdedel af det samlede marked med over 26.000 kunder, mens unge Telsome har tredoblet antallet af kunder til knap 15.000.

- Vi har vist, at vi kan tjene penge, hvilket gør os troværdige over for især erhvervslivet, hvor vi vokser rigtig meget, siger salgsdirektør Brian Smith.

Fortsætter væksten

Efter Cybercity og Telsome er det selskaber som fiberudbyderen ComX og norske Tellio, der har flest kunder.

Brian Smith forventer, at Telsome inden udgangen af 2006 når langt over 30.000 kunder, hvoraf erhvervslivet kommer til at udgøre en væsentlig del.

- Private vil altid være den største masse, men hvis du ser på antallet af telefonnumre, så er erhverv største. Vi er lige i gang med Statsbiblioteket i Århus, hvor der er 500 lokalnumre, fortæller han.

Telsomes enorme vækst har medført, at selskabet har rundet 30 ansatte og den tidligere Song-direktør Klaus Rathmann er blevet ansat som ny administrerende direktør.

Prisen er ikke alt

Ifølge selskabet handler det ikke længere bare om at tilbyde den bedste pris, men om et troværdigt produkt.

- Vi bevæger os mere og mere væk fra tanken om, at det skal være billigst, for kunderne er ligeglade med om de betaler 7 eller 10 øre i minuttet, så længe der er god support og telefonerne virker. Vi skal være billige, men ikke de billigste, siger Brian Smith.

IT- og Telestyrelsen gør i sin statistik opmærksom på, at udenlandske leverandører af IP-telefoni, eksempelvis Skype, ikke er talt med i statistikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere