Linux er for fed til 600-kroners bærbar

Manden bag bærbare computere til 600 kroner, Nicholas Negroponte, beskylder styresystemet Linux for ligesom Windows at have en overvægt af kode.

Linux bliver styresystemet på de billige bærbare computere, der med en pris på 600 kroner stykket skal sikre it-udbredelsen i ulande.

Alligevel kritiseres styresystemet nu af projektets leder, Nicholas Negroponte, skriver nyhedstjenesten Cnet.

Ifølge Nicholas Negroponte har Linux ligesom Windows det problem, at det er blevet alt for stort et system i stedet for at fokusere på det hurtige og lette.

Energien bruges på at flytte fedt

- Pludselig er det som en meget fed person, der bruger det meste af energien på at flytte fedt. Og Linux er ingen undtagelse. Linux er også blevet fed, sagde han på konferencen LinuxWorld.

Selv om Linux skal bruges til de billige bærbare pc'er, arbejder Microsoft også på en udgave af Windows CE, som understøtter hardwaren.

Organisationen "One Laptop Per Child" håber at distribuere mellem fem og 10 millioner bærbare computere i begyndelsen af 2007 til børn i Indien, Kina, Brasilien, Argentina, Thailand, Egypten og Nigeria.

Største udgift er skærmen

Computeren bruger en 500 MHz processor fra AMD og 512 megabyte Flash-hukommelse, men ingen harddisk.

Den største udgift bliver skærmen, der både kan fungere i sort-hvid og farve.

I den første prototype havde den enkelte computer et håndsving, der skulle bruges til at lade den op, men den ide er nu droppet, fordi det ifølge Cnet vil gøre maskinen for skrøbelig.

Man vil i stedet forsøge at bruge pedaler eller en anden ekstern strømgenerator.

Ifølge Nicholas Negroponte vil computerens strømforbrug være to watt, når den kører, hvoraf en watt går til skærmen.

Relevante link

Projektet "One Laptop per Child"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere