Bestillinger på .eu-domæner buldrer ind

EU har slået dørene op for fri registrering af .eu. Godt 8.100 danske personer og myndigheder har registreret et .eu-domæne - langt efter briterne, der har registreret 121.000 .eu-domæner.

EU's domæneagentur Eurid har travlt, efter det i formiddags slog dørene op for fri registrering af .eu-domæner i den såkaldte landrush-periode.

Det samlede antal af tildelte .eu-domæner ligger midt på eftermiddagen på godt 552.000, hvor af de godt 8.100 stammer fra danskere.

Briterne er klart mest begejstrede for .eu-domænere. Næsten 121.000 af de tildelte domæner går nemlig til Storbritannien, mens Tyskland har landet knap 105.000.

I de nordiske lande ligger Sverige klart i top med godt 51.000 registreringer, mens Finland har omkring 2.400

Helt i bund ligger Fransk Guiana og Martinique, hvor blot en enkelt person hvert sted har købt et enkelt .eu-domæne.

Landrush er den tredje og sidste ansøgningsfase i fordelingen af det nye top-leveldomæne.

Frit slag

Første fase, Sunrise 1, var forbeholdt offentlige institutioner og firmaer eller kendte personer, der har beskyttet firmanavnet som et registreret varemærke, mens firmaer i anden fase - den såkaldte Sunrise 2 - kunne søge om domæner på ubeskyttede firmanavne, varenavne, varemærker, bynavne og andet.

Sunrise 2 var præget af ret hårde valideringskrav, hvor virksomhederne skulle dokumentere deres krav på et bestemt navn.

Eksempelvis skulle danske virksomheder indsende dokumentation fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen for at godtgøre, at de har krav til et bestemt domæne.

I landrush-fasen er der ingen regler. Det handler kort og godt om at komme først til mølle, hvis man vil score et af de attraktive domæner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere