DF vakler i støtten til åbne standarder

It-ordfører Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti tøver med at stemme for et radikalt forslag om åbne standarder. Det kan forsinke beslutningen om at indføre åbne standarder i det offentlige.

Ønsket om åbne it-standarder i det offentlige fik onsdag støtte fra samtlige partiers it-ordførere, da Folketinget tog hul på behandlingen af et forslag fra Det Radikale Venstre om at indføre åbne standarder i det offentlige fra 2008.

Alligevel tyder det på, at det bliver svært for Det Radikale Venstre at samle flertal for forslaget i dets nuværende form.

Mens der er støtte fra Det Radikale Venstre, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, er afvisningen fra videnskabsminister Helge Sander (V) og it-ordførerne fra regeringspartierne Venstre og De Konservative ikke til at tage fejl af.

DF tøver med støtten

Tilbage står Dansk Folkepartis vaklende it-ordfører Jørn Dohrmann, der bliver tungen på vægtskålen, når der skal tages stilling til forslaget.

Som den eneste af partiernes it-ordførere var han onsdag ikke i stand til at svare på, om han ville støtte forslaget fra de radikale eller ej.

Jørn Dohrmann henviste til, at det blandt andet er uafklaret, hvilke økonomiske konsekvenser forslaget vil få for det offentlige.

Dermed lægger han op til at udskyde beslutningen om at indføre åbne standarder i det offentlige til efter et udvalg nedsat af videnskabsminister Helge Sander har vurderet konsekvenserne.

Udvalget ventes at komme med de første udmeldinger til sommer. Arbejdet kan Folketinget først tage stilling til i efteråret efter den lange sommerferie.

Efterlyser redegørelse

Det er ikke hurtigt nok, mener Det Radikale Venstres it-ordførere Morten Helveg Petersen og Morten Østergaard.

De forsøgte begge at få videnskabsminister Helge Sander til at garantere, at der i løbet af Folketingets kommende ugers behandling af forslaget kommer en redegørelse om de økonomiske konsekvenser.

Det ville ministeren ikke love, og det undrede den radikale Morten Helveg Petersen. Han henviste til, at forslaget første gang havde været fremsat sidste år, og at der siden har være god tid til at nå en afklaring.

- Regeringen har ikke haft nogen problemer med at sætte gang i kommunalreformen uden på forhånd at kende de økonomiske konsekvenser på it-området, men det er tilsyneladende anderledes her, sagde Morten Helveg Petersen.

Han mener, at det ikke burde tage mere end et par uger for Videnskabsministeriet at undersøge de økonomiske konsekvenser af det radikale forslag om åbne standarder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere