Maconomy: Nu skal vi have overskud

Underskudsplagede Maconomy har sat kursen ind efter sorte tal på bundlinjen. Fokus på branchekendskab og ­afskæring af det overflødige skal mere end fordoble ­omsætningen.

Nu skal det være slut med røde tal på bundlinjen i det danske børsnoterede ERP-selskab Maconomy, der dog også i år forventer et underskud på bundlinjen på cirka 10 millioner kroner.

– Vi har lagt en treårsplan, der stiler mod, at vi i 2007 har sorte tal på bundlinjen, og vi forventer en omsætning i 2008 på knap 300 millioner kroner, hvoraf 100 millioner kroner vil komme fra salg af licenser, siger administrerende direktør i Maconomy, Hugo Dorph.

Til sammenligning havde selskabet i 2005 en omsætning på 141 millioner kroner.

Folk skal på plads

Hugo Dorph tog over i Maconomy sidste år, efter den tidligere direktør, regionalpolitiker for Venstre Bent Larsen, valgte at stoppe.

Ifølge den nye direktør er indtjeningsmulighederne ikke problemet for Maconomy, men snarere det at få de rigtige folk på plads i de forskellige lande, så planen kan udføres.

– Der er en voksende forståelse i markedet for, at servicevirksomheder også har brug for ERP-systemer, og vi mærker en øget konkurrence fra ERP-selskaberne eller nogle af deres partnere, men der står vi med 17 års erfaring og en kolossal viden, for vi har gjort det her mange hundrede gange før, siger Maconomy-direktøren.

Nye konsulentprodukter

Netop den akkumulerede erfaring er et af nøgle-elementerne i den nye strategi, som blev fremlagt sidste år.

– Vi ved meget om servicebranchen og har en holdning til, hvordan selskaberne kan forbedre deres forretning. Noget af den forståelse skal vi have pakket ind i nogle produkter, som vi kan gå ud at sælge selv eller sammen med vores partnere, siger Hugo Dorph.

Maconomy-direktøren peger på, at mange servicevirksomheder, der udgør kernegruppen af Maconomys kunder, ikke er opmærksomme på, hvad de præsterer i forhold til en række nøgletal.

Her forventer Maconomy at kunne gøre en forskel i forhold til konkurrenterne netop på grund af selskabets store erfaring med denne kundegruppe.

Lukket for nye partnere

Maconomy har besluttet ikke at lukke flere partnere ind i folden i det første års tid.

Forklaringen er ifølge Hugo Dorph, at Maconomy er ved at omlægge partnerprogrammet, så det netop tager højde for øget konsulentsalg, og at det nye partnerprogram vil øge behovet for helt nye typer af partnere.

– De partnere, der er “signet op”, vil vi selvfølgelig fortsat arbejde med, men vi er netop i gang med at give vores partnerprogram et gennemsyn, så det vil ikke give mening at begynde at knytte nye partnere til. Vi vil gerne gøre det ordentligt, og derfor skal vi også have de nye muligheder med, når vi går i gang med nye partnere, siger han.

Analytiker er skeptisk

Målsætningen om et salg på 300 millioner kroner i 2008 møder dog en smule skepsis fra senioranalytiker Charles Mikkelsen Gudme-Raaschou Bank.

– 300 millioner kroner er måske et lige lovlig ambitiøst mål at sætte sig. Jeg ville nok foretrække, at Maconomy havde lagt lidt mindre hårdt ud og så hentet succeserne undervejs og opjusteret løbende, siger han.

Han er dog overbevist om, at der vil være plads til Maconomy i markedet.

– Meget tyder på, at det går bedre. Blandt andet har virksomheden i de seneste kvartaler haft en vækst på 25 procent, og kontrakterne virker bredt funderet, hvilket er med til at styrke grundlaget, og dertil kommer, at pipelinen ser fornuftig ud, siger Charles Mikkelsen.

Charles Mikkelsen peger dog på, at selskabet kan få uventet hård konkurrence. For selv om Maconomy er inde i fem af verdens seks største reklamebureauer, så er det med systemer, der er købt ind til mindre dele af koncernerne, hvor andre ERP-selskaber som SAP måske vil få held med at rulle deres løsning ud.

God mulighed for salg

– Selv om SAP kan udgøre en trussel, så giver det også Maconomy stor mulighed for at kunne sælge til disse organisationer (de store reklamebureauer, red.), så moderselskabet kører SAP, og Maconomy kommer ind i datterselskaberne, siger han.

Charles Mikkelsen ser heller ikke nogen umiddelbar trussel fra Microsoft Dynamics, der hidtil ikke har kastet sine øjne på reklamebranchen.

– Vi har endnu ikke set Microsoft gå ind i dette marked, så når det gælder om at være en førende nichespiller, tror jeg, at Maconomy har gode muligheder for at være fø­rende inden for dette snævre område. Men netop fordi markedet er begrænset, kan det også gøre det vanskeligere for Maconomy at nå sit mål om salg på 300 millioner kroner, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere