Mobiltelefoner skal under it-chefens hat

Nye mobiltelefoner med push-e-mail, applikationer og flere gigabyte storage betyder helt nye opgaver til it-afdelingen. Ekspert opfordrer it-chefen til at tage det overordnede ansvar for medarbejdernes mobiler.

Danske it-chefer skal i højere grad åbne øjnene op for medarbejdernes brug af mobiltelefoner, hvis de ikke allerede har gjort det.

Med kalender, e-mail, applikationer og masser af lagerplads bliver de små apparater nemlig så avancerede, at de bør være en del af it-politikken, mener blandt andet Jesper Haumann fra telekonsulenthuset Netplan.

Meget driftsorienterede

- Nogle af de firmaer, vi taler med, er meget driftsorienterede og vil ikke have noget med mobiltelefoner at gøre. Men de er bevidste om, at de skyder et problem fra sig, for der bliver større og større udfordringer med at synkronisere mobiltelefonerne, siger han.

Som situationen er i dag, ville mange danske topchefer nok ærgre sig, hvis de tabte deres mobiltelefon på farten.

- Et af problemerne er, at alle virksomhedens kontakter ligger pivåbne, hvis direktøren taber sin mobiltelefon i lufthaven. Men med de nyeste systemer kan man i dag låse telefonen udefra, fortæller direktør Kasper Haagensen fra firmaet Milcom.

Afdeling skal fordobles

Milcom er i dag distributør af mobiludstyr til blandt andre TDC og Telmore, mens en afdeling med seks ansatte satser på systemer til sms.

Den afdeling skal i det næste år fordobles gennem en satsning på at sælge og implementere systemer, der gør det muligt at lægge mobiltelefonerne ind under it-afdelingen.

- Mobiltelefoni er et af de sidste it-systemer, som endnu ikke ligger hos it-chefen, for det er bare en telefonregning, man betaler. Men med de nye smarte telefoner skal nye opdateringer synkroniseres og der skal tages backup, siger Kasper Haagensen.

Han mener, at virksomhederne et langt stykke hen ad vejen også er nødt til at have mere kontrol af medarbejdernes valg af mobiltelefon.

Den holdning bakkes op af Jesper Haumann fra Netplan.

Valg skal standardiseres

- Anbefalingen er helt klart, at de laver en politik, som standardiserer medarbejdernes valg af det her, fordi der efterfølgende er en stor it-opgave. På længere sigt skal it-afdelingen tage ansvaret for både synkronisering, push-mail og sikkerheden, siger han.

Backup af indholdet på medarbejdernes mobiltelefoner skaber dog også nye problemstillinger for grænsen mellem sikkerhed og privatliv.

- Hvis virksomheden betaler din mobiltelefon og din telefonregning kan den også forlange at tage backup og se de ting, der foregår på mobiltelefonen. Omvendt skal medarbejderen vide det på samme måde, som der skal ligge en klar politik, hvis virksomheden kan tjekke mails, mener Kasper Haagensen.

Ifølge ham vil en helt underskov af firmaer på samme måde som Milcom de kommende år satse på at skabe en forretning ud af virksomhedens styring af mobiltelefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere