Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Dansk mobiludvikling truet af mangel på it-folk

Mangel på medarbejdere er den største trussel mod Danmarks førerposition inden for trådløse og mobile teknologier. Det mener Nokias Karsten Vandrup, der står i spidsen for Videnskabsministeriets teknologiske fremsyn.

Udviklingen af trådløse og mobile teknologier er en branche i hastig vækst i Danmark, men den positive udvikling risikerer at blive bremset af mangel på kvalificerede folk.

Det mener forskningschef i Nokia Danmark, Karsten Vandrup, der står i spidsen for Videnskabsministeriets teknologiske fremsyn om mobile og trådløse teknologier.

Fremsynet fremlægger en rapport med pejlemærker for udviklingen frem til 2015 på en konference i København 14. juni.

Ingen problemer

- Danmark har ingen problemer med at tiltrække store udenlandske virksomheder som Motorola og Nokia, der begge har placeret udviklingscentre her, siger Karsten Vandrup.

- Men vi har meget få uddannelser, der er specifikt målrettet udviklingen af mobile og trådløse teknologier, og det skaber en risiko for, at vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft, siger han.

Danmarks position inden for mobile og trådløse teknologier fik senest et løft, da amerikanske Motorola i begyndelsen af maj overtog taiwanske BenQ's udviklingscenter i Nordjylland.

Danmark i front

- Det skridt fra Motorola bekræfter, at Danmark reelt har en styrkeposition på det her område. Vi har virksomhederne, et stort knowhow og nogle af de dygtigste forskere. Det, vi mangler, er flere kvalificerede medarbejdere, og det ser jeg som en af de største barrierer for en fremtidig vækst, siger Karsten Vandrup.

Han ser allerede nu tegn på, at der mangler arbejdskraft i den del af it-branchen, der beskæftiger sig med mobile og trådløse teknologier.

Det skyldes ikke mindst, at der på medarbejdersiden i øjeblikket finder en generel oprustning sted.

- Vi kan se, at eksempelvis Sony-Ericsson på den anden side af Øresund i øjeblikket ansætter rigtigt mange, siger Karsten Vandrup, der selv som forskningschef i Nokia Danmark har 1.300 udviklere siddende i København.

- Danmark har potentialet til at gøre sig i den globale konkurrence på det her område, hvor de nordiske lande efter min mening i øjeblikket har den mest højtravende forskning, siger Karsten Vandrup.

Flere kandidater

En fortsat positiv udvikling kræver dog, at branchen også fremover har adgang til kvalificeret arbejdskraft, mener Karsten Vandrup.

- Vi skal have en mere fokuseret indsats, og så skal vi have uddannet flere, siger han.

Karsten Vandrup peger på, at der er behov for i højere grad at sammentænke de danske uddannelser inden for mobil og trådløs kommunikation.

Samtidig efterlyser han et større samarbejde mellem branchen og universiteterne om at forudsige kravene til fremtidens medarbejdere.

- Det tager fem år at uddanne en ingeniør, og derfor vil det være en god idé, hvis universiteterne og virksomhederne i højere grad sammen lægger en strategi for, hvilke egenskaber fremtidens kandidater skal besidde, siger Karsten Vandrup.

Relevant link

Konference om fremtidens mobile og trådløse kommunikation




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere