IDC: IBM Danmark er i god gænge

Trods underskud på 87 millioner kroner er IBM i god gænge i Danmark, mener IDC. Selskabet har på grund af sine dyre selskabsopkøb haft pæn fremgang på det afgørende marked for it-service.

IBM Danmark er trods et underskud på 87 millioner kroner i det seneste regnskab i god gænge.

Omsætningen er nemlig i god vækst, og selskabet har fået købt sig til en førende markedsposition inden for it-service, der er selskabets helt afgørende kerneforretning.

Det fastslår analysehuset IDC, efter IBM Danmark kom ud af 2005 med et flammende underskud på 87 millioner kroner.

- IBM Danmark har vist en fornuftig fremgang på omsætningen, ligesom der er fin og fornuftig vækst på it-serviceområdet - ikke mindst på grund af en fin ordretilgang, siger analysedirektør Karsten Fogh Ho-Lanng, IDC Nordic.

Har købt sig til fremgang

Både underskuddet og omsætningsfremgangen skyldes ifølge IBM integrationen af DMData og Mærsk Data, som IBM købte i 2004 for et ukendt milliardbeløb.

Den vurdering deler Karsten Fogh Ho-Lanng. Han peger på, at IBM blandt andet har haft glæde af nogle store ordrer - blandt andet en større udvidelse af selskabets outsourcing-aftale med Danske Bank.

- IBM har fået købt sig til nogle store og meget attraktive kunder. En stor del af omsætningsvæksten stammer fra netop Danske Bank-ordren, som oprindeligt var en DMData-aftale, siger han.

Karsten Fogh Ho-Lanng peger desuden på, at IBM har haft fremgang på sin bruttomargen, hvilket er et tegn på effektivisering i selskabet.

Sammenlægning ikke klar

Underskuddet på 87 millioner kroner stammer ifølge Karsten Fogh Ho-Lanngs analyse især fra to ting, nemlig integrationen af de to opkøbte selskaber samt øgede administrations-omkostninger til den ordinære drift.

- Det tyder på, at IBM ikke er helt færdig med sammenlægningen af selskaberne og at man stadig er ved at optimere selskaberne. Men det er ikke et toplinie-problem, siger han.

Efter opkøbene af DMData og Mærsk Data sidder IBM ifølge IDC på 26 procent af it-servicemarkedet herhjemme.

- Selskabet er ubestridt den mest dominerende spiller på it-servicemarkedet i Danmark, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere