Analytiker: Microsoft ved at isolere sig

Microsoft er på en risikofyldt færd i kampen om de åbne standarder og risikerer at blive hægtet af udviklingen, mener IDC-direktør Per Andersen. Microsoft er lodret uenig og afviser blankt kritikken.

Microsoft er i færd med at overvurdere sin betydning for it-markedet.

Så kontant lyder det fra en af Danmarks førende it-analytikere, administrerende direktør i analysehuset IDC, Per Andersen.

Han mener, at Microsoft er i færd med at isolere sig i selskabets satsning på dets Open XML-format fremfor det åbne OpenDocument-formatet - ODF - som resten af leverandør-verdenen ifølge Per Andersen satser på.

Hvilken er bedst?

ODF benyttes blandt andre af StarOffice og OpenOffice.org og er godkendt af standardiserings-organet ISO, ligesom formatet støttes af både IBM, Sun og Adobe.

Herhjemme har videnskabsminister Helge Sander (V) bedyret, at alle dokumenter på Videnskabsministeriets hjemmeside vil være tilgængelig i ODF-formatet senest 1. september.

Microsoft mener ifølge Per Andersen, at Open XML er en bedre standard end ODF, hvilket Per Andersen kalder et "pseudo-argument".

- For Microsoft vil jo helt bestemt ikke støtte et initiativ drevet af open source-bevægelsen. Så vil man hellere isolere sig og satse på, at man kan overbevise verden om, at en Microsoft-standard er en lige så god og åben standard som den, som resten af de betydende leverandører anvender, siger Per Andersen.

Men opgaven er dømt til at mislykkes, mener analysedirektøren, der samtidig forholder sig kritisk til Microsoft's strategi.

- Den største trussel for en succesfuld it-virksomhed er arrogance og ignorering af nye markedstendenser og den deraf følgende defensive holdning til markedet, siger han.

- Hvis Microsoft lukker øjnene for udviklingen og isolerer sig, vil man blive hægtet af udviklingen, og som så mange andre før Microsoft betyder det store strategiske udfordringer på sigt - og endda overlevelse, siger Per Andersen.

Microsoft: Vi lukker ikke øjnene
Microsoft Danmarks administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth, afviser blankt beskyldningerne.

- Microsoft lukker bestemt ikke øjnene, siger han.

Han peger på, at Microsoft er engageret i det såkaldte Ecma-samarbejde, hvor selskabet diskuterer udviklingen af Office Open XML med blandt andre British Library, Intel, Statoil og en række andre.

- Det sker på ægte demokratisk vis, og så snart arbejdet er færdigt, sender vi XML til ISO-godkendelse. Dernæst er det jo en åben standard på lige fod med ODF, siger Jørgen Bardenfleth.

Microsoft fastholder derfor fokus på Open XML-formatet.

- Vi har mere end 400 millioner Office-kunder, som vi ikke kan garantere problemfri overførsel med ODF. Det er klart, at vi vil gå en vej, der sikrer, at alle disse kunder kan overføre filer problemfrit, siger Jørgen Bardenfleth.

Microsoft satsning er ganske målrettet. Selskabet vil således i forbindelse med den kommende lancering af Office 2007 tilbyde samtlige kunder helt tilbage til Office 2000 en konverter til Open XML.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere