Microsoft køber egne aktier for 240 mia. kr.

Microsoft vil tilbagekøbe aktier for 240 milliarder kroner, efter software-giganten siden 2003 har klaret sig dårligere end forventet på aktiemarkedet. Meddelelsen fik selskabets aktiekurs til at stige.

Software-kæmpen Microsoft har annonceret en plan om at tilbagekøbe aktier for 240 milliarder kroner.

Meddelelsen kom i forlængelse af selskabets offentliggørelse af det seneste årsregnskab, hvor selskabet præsenterede en årsomsætning på 268 milliarder kroner og en nettoindtjening på 76 milliarder kroner.

Tilbagekøbet kommer, efter selskabet siden 2003 har klaret sig dårligere end forventet på det amerikanske aktiemarked.

Med tilbagekøbet håber Microsoft at styrke selskabets aktiekurs og alene meddelelsen om et tilbagekøb for i første omgang 120 milliarder kroner fik da også aktien til torsdag at stige fem procent.

Skeptiske aktionærer

I første omgang ønsker Microsoft at købe otte procent af selskabets aktier tilbage med et købstilbud til aktionærerne på 120 milliarder kroner allerede i næste måned.

Frem til 2011 vil selskabet købe aktier tilbage for yderligere 120 milliarder kroner.

- Set fra vores synspunkt er et tilbagekøb i øjeblikket en fornuftig måde at anvende selskabets kapital, siger Microsofts økonomidirektør, Chris Liddell, til Wall Street Journal.

Det synspunkt deles ifølge analytikere ikke nødvendigvis at selskabets aktionærer. Flere har frabedt sig, at selskabet bruger mere kapital på at købe egne aktier.

Det nye tilbagekøbsprogram til samlet set 240 milliarder kroner kommer umiddelbart efter, at Microsoft har afsluttet tilbagekøb af egne aktier for 180 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere